Лайм

Чого не варто робити на Різдвяні свята: 5 популярних повір'їв

Правила і заборони, яких потрібно дотримуватися на Різдво

Різдво - не тільки час подарунків та приємних зустрічей з близькими людьми. Також в цей святковий період діє безліч правил, заборон і традицій. Ми вже дізналися все про це свято і готові поділитися з вами найбільш цікавою та корисною інформацією. Отже, давайте з'ясуємо, що ж заборонено робити на Різдво?

Сварки і лайки

По-перше, в Різдво заборонено сваритися, лаятися і лихословити. Вважається, що лайка може негативно позначитися на майбутніх подіях. Також усілякі розлади спричиняють Божий гнів, тому не варто з'ясовувати стосунки в цей період. Всі конфлікти потрібно вирішувати спокійно і мирно, намагаючись не грубіянити і не ображати один одного.

Домашня робота

Також в день Різдва, як і в дні інших релігійними свят, забороняється робити прибирання, займатися приготуванням їжі, шити, прати і робити іншу домашню роботу. Всі приготування до свята краще завершити напередодні.

Ворожіння

На Різдво, всупереч багатьом переконанням, не дозволяється гадати. Обряди ворожіння вважаються окультними, а це неприйнятно в християнстві. Тому, якщо ви є православними віруючими, не варто займатися різними видами ворожінь і інших подібних прогнозів в цей час.

Борги

Не рекомендується в день свята позичати гроші. А ось безоплатно допомагати - навпаки. Якщо ви надасте допомогу комусь в день Різдва, ви зробите добру справу, яка пізніше обов'язково вам зарахується.

Алкоголь

Категорично забороняється в день Різдва зловживати спиртними напоями. Ви можете дозволити собі випити трохи алкоголю, але занадто шумно гуляти в цей час не варто.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime , щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Паска з шоколадною начинкою – кулінарний тренд 2024 року: як приготувати за рецептом Лілії Цвіт

Як у домашніх умовах приготувати трендову паску з шоколадною начинкою, щоб урізноманітнити своє великоднє меню та здивувати близьких

Прагнуть жити за власними правилами: які знаки Зодіаку цінують свою незалежність

Які знаки Зодіаку понад усе цінують свою свободу та незалежність - астрологи розповіли про Овнів, Водоліїв, Стрільців, та Близнюків

Стане пишним і міцним кущиком: чим підживити розсаду томатів перед висадженням в ґрунт

Які добрива застосовувати для розсади помідорів за кілька днів перед висадкою у відкритий ґрунт, а також як їх розводити у воді