Лайм

Готуємо кутю в мультиварці: простий і корисний рецепт до Різдва

Як приготувати традиційне частування простіше і корисніше

Ні для кого не секрет, що мультиварка дуже сильно спрощує процес готування для багатьох сучасних господинь. Але не всі знають, що в цьому чудо-пристрої можна готувати не тільки повсякденну їжу, але і справжні святкові частування. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як за допомогою мультиварки можна легко зробити різдвяну кутю.

Отже, для приготування куті вам знадобляться наступні інгредієнти: пшениця або рис (2 склянки по 160 мл), вода (3 склянки), мак (120 г), волоські горіхи (120 г), сухофрукти будь-які (200 г), мед (3 ст. л.), сіль (1 щіпка), цукати для прикраси (за бажанням).

Крок 1: Крупу треба промити і відправити в чашу мультиварки. Потім її слід залити водою, додати сіль і включити режим "Рис" або "Гасіння", приблизний час приготування - 2 години.

Крок 2: Сухофрукти потрібно промити і залити окропом на час, поки готується крупа.

Крок 3: Мак також потрібно залити окропом приблизно на 40 хвилин.

Крок 4: Готову кашу потрібно трохи остудити, мак перетерти блендером або тильною стороною столової ложки.

Крок 5: Рідину від сухофруктів зливаємо в окрему ємність, вона ще стане в нагоді.

Крок 6: Сухофрукти потрібно нарізати на дрібні шматочки, а в рідину від них додати мед і перемішати до повного розчинення.

Крок 7: Тепер всі інгредієнти потрібно змішати в чаші мультиварки і дати їм настоятися приблизно півгодини. Також можна підігріти майбутню кутю на режимі "Гасіння" хвилин 10-15.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні