Ні для кого не секрет, що мультиварка дуже сильно спрощує процес готування для багатьох сучасних господинь. Але не всі знають, що в цьому чудо-пристрої можна готувати не тільки повсякденну їжу, але і справжні святкові частування. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як за допомогою мультиварки можна легко зробити різдвяну кутю.
Отже, для приготування куті вам знадобляться наступні інгредієнти: пшениця або рис (2 склянки по 160 мл), вода (3 склянки), мак (120 г), волоські горіхи (120 г), сухофрукти будь-які (200 г), мед (3 ст. л.), сіль (1 щіпка), цукати для прикраси (за бажанням).
Крок 1: Крупу треба промити і відправити в чашу мультиварки. Потім її слід залити водою, додати сіль і включити режим "Рис" або "Гасіння", приблизний час приготування - 2 години.
Крок 2: Сухофрукти потрібно промити і залити окропом на час, поки готується крупа.
Крок 3: Мак також потрібно залити окропом приблизно на 40 хвилин.
Крок 4: Готову кашу потрібно трохи остудити, мак перетерти блендером або тильною стороною столової ложки.
Крок 5: Рідину від сухофруктів зливаємо в окрему ємність, вона ще стане в нагоді.
Крок 6: Сухофрукти потрібно нарізати на дрібні шматочки, а в рідину від них додати мед і перемішати до повного розчинення.
Крок 7: Тепер всі інгредієнти потрібно змішати в чаші мультиварки і дати їм настоятися приблизно півгодини. Також можна підігріти майбутню кутю на режимі "Гасіння" хвилин 10-15.
- Читайте також, як приготувати вдома прохолодний айран і врятувати себе на ранок після свята.
- Раніше The Lime опублікував покроковий рецепт глінтвейну. У нашому матеріалі ми розповіли про всі хитрощі приготування напою і секрети з приправами.
Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.