Лайм

YouTube-блогер виконала головний хіт з "Відьмака" українською, і такого успіху вона навряд чи чекала

Тепер у пісні-мема та хіта соцмереж є й версія українською

У грудні на Netflix вийшов серіал "Відьмак", який став екранізацією однойменної серії романів польського фантаста Анджея Сапковського. І якщо про успіхи самого проекту ще сперечаються, то деякі його герої вже назавжди закріпилися в рядах улюбленців глядачів. Як ось, наприклад, бард Лютік - вірний супутник Геральта з Рівії, який вкрав наші серця своєю хітовою баладою "Ведьмаку заплатите чеканной монетой".

Пісню Лютіка встигли не тільки зробити мемом, а й переспівати на різних мовах. Не менш хітовими стали версії польською та японською мовами. Тепер же місце поруч з ними може впевнено зайняти і версія українською. Автор YouTube-каналу Helena Androsova записала свій варіант балади з назвою "Киньте гріш Відьмакові", і це успіх.

У коментарях до ролика дівчина вибачилася за те, що не грає на гітарі сама. Як зізналася Олена, вона не великий шанувальник пісні, і тому не витрачала час на її розбір. До того ж в своєму ролику дівчина прагнула зробити акцент на адаптації тексту. І вона вийшла вельми вдалою.

Що правда, в коментарях, які суцільно забиті захопленнями, знайшлися деякі зауваження слухачів. Зокрема, переклад звинуватили в тому, що він псує весь сенс пісні: "У російській версії треба як би заплатити справедливу нагороду за чесно виконану роботу <...> У цій же версії треба дати відьмаку подачку - просто киньте йому гроші", - став обурюватися один з користувачів відеохостингу.

На це йому запропонували підучити англійську та вчитатися в текст оригіналу, адже там йдеться "toss a coin to your witcher", що дослівно можна перекласти як "киньте монету вашому відьмакові", ну або в даному випадку цілком коректною буде українська версія "киньте гріш відьмакові".

Відео активно набирає перегляди і вже може похвалитися двома тисячами лайків. Глядачі хвалять виконавицю пісні за чарівність, приємний голос і якісну адаптацію оригінальної лірики. "Я так чекав на круту версію українською. Дякую, це шикарно", "Дуже хороший голос і виконання", "Ви неймовірна", "Терміново в українську озвучку серіалу", - пишуть під роликом.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, що б нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймLifestyle

Читайте також

У них чудове почуття стилю: які знаки Зодіаку вміють красиво одягатися

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які красиво одягаються і завжди мають стильний вигляд - Терези, Леви, Близнюки, Тельці

Як приготувати "ліниву" паску на Великдень-2024: швидкий рецепт, який вийде у всіх

Як у домашніх умовах приготувати швидку паску з бездріжджового тіста, щоб урізноманітнити святкове меню своєї родини на Великдень 

Натуральне добриво з дріжджів: як їх розводити і використовувати на городі

Розчином дріжджів у квітні і травні можна підгодувати цибулю, часник, редис та інші рослини - як його приготувати, в чому користь