Лайм

Готуємо легкий чіа-пудинг на сніданок: рецепт і властивості популярної страви

Як приготувати корисний сніданок і чому варто їсти насіння чіа

Багато хто чув про насіння чіа, але не всі знають, в чому ж насправді полягає його користь. У цьому матеріалі ми розповімо про корисні властивості цього продукту. І поділимося з вами рецептом легкого і дуже корисного сніданку, який ідеально підійде всій сім'ї.

Насіння чіа вважаються справжнім суперфуд. І не дарма, адже в них міститься безліч корисних речовин, наприклад, антиоксиданти, жирні кислоти, рослинний білок, фосфор, калій, цинк, залізо, вітаміни групи В. Цей продукт дуже корисний для шкіри, волосся, нігтів. Також він омолоджує, підтримує тіло в тонусі і допомагає скинути зайві кілограми.

Отже, для приготування пудингу з насінням чіа вам знадобляться наступні інгредієнти: насіння чіа (1 ст. л.), сир середньої жирності (130 г), мед (1 ч. л.), заморожена малина або інші ягоди (за смаком).

Крок 1: Приготувати пудинг з чіа досить просто, так як саме насіння перетворюються на відмінне желе при контакті з рідиною. Для початку потрібно залити насіння невеликою кількістю води і залишити хвилин на 5.

Крок 2: Покласти в зручну ємність сир, мед і ягоди і перебити всі ці інгредієнти блендером до стану однорідної кашки.

Крок 3: Додати в суміш насіння чіа і збити на невеликій швидкості ще раз, щоб всі продукти розподілилися рівномірно.

Крок 4: Тепер майбутню смакоту потрібно перекласти в формочки або стаканчики, накрити харчовою плівкою і прибрати в холодильник. Найкраще готувати пудинг з вечора, тоді до ранку він встигне настоятися і перетворитися на справжній густий десерт.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Важливо не посадити раніше: коли сіяти кабачки, щоб вони зійшли і гарно вродили

Як вибрати оптимальне місце на грядці для посадки кабачків, коли їх можна сіяти у відкритий ґрунт, а також як часто поливати  

Як приготувати класичну українську паску на дріжджах: найвдаліший рецепт

Як у домашніх умовах приготувати українську паску на дріжджовому тісті, а також як прикрасити її глазур'ю на яєчних білках  

Душа компанії: які знаки Зодіаку найбільш веселі та енергійні

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які є життєрадісними та активними - у списку опинилися Близнюки, Леви, Стрільці, Водолії