У цьому матеріалі ми поділимося з вами рецептом смачного й оригінального десерту, з яким зможе впоратися абсолютно кожен. Для цього потрібно підготувати кілька простих продуктів і слідувати покроковій інструкції.
Отже, для приготування торта Захер вам знадобляться наступні інгредієнти: яйця (6 шт.), цукор (120 г), борошно (120 г), вершкове масло (120 г), гіркий шоколад (120 г). Для начинки: джем на ваш смак (150 г). Для глазурі: вершкове масло (60 г), гіркий шоколад (100 г).
Крок 1: Форму для випічки потрібно змастити маслом і трохи присипати борошном.
Крок 2: Шоколад і масло потрібно нарізати на невеликі шматочки і розтопити в мікрохвильовці або на паровій бані.
Крок 3: Дати шоколадній масі трохи охолонути. Розділити жовтки і білки, білки жовтки міксером близько 7-8 хвилин з половиною цукру.
Крок 4: Змішати яєчну масу з розтопленим шоколадом і маслом, збити до однорідності.
Крок 5: Просіяти борошно і додати її в майбутнє тісто. Перемішати до отримання однорідної маси.
Крок 6: Білки збити до пишної піни, потім всипати цукор, що залишився і продовжити збивати до повного його розчинення.
Крок 7: Потроху ввести білкову піну в тісто, перемішати за допомогою лопатки.
Крок 8: Готове тісто перекласти в форму і випікати в духовці близько 45 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 9: Коли бісквіт охолоне, потрібно розрізати його на 2 частини.
Крок 10: Перший корж потрібно рясно змастити джемом, на нього покласти другий. Потім потрібно рівномірно обмазати торт джемом зовні, щоб він добре просочився.
Крок 11: Шоколад для глазурі потрібно змішати з маслом і розтопити. Потім полити цією сумішшю торт. Коли глазур захолоне, десерт можна подавати на стіл.
- Читайте також, як приготувати легкий дієтичний кус-кус з овочами і курячим філе. Ми поділимося з вами рецептом страви, на яке вам потрібно буде витратити всього півгодини часу.
- Раніше The Lime розповів, як приготувати класичний закарпатський банош.
Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.