Лайм

Кореянка втратила маленьку дочку, але вже незабаром змогла її обійняти - і все завдяки технологіям

Дизайнерам віртуальної реальності вдалося створити точну копію дівчинки

Мешканка Південної Кореї Чан Джі-Сун втратила 7-річну доньку Найон, але вже через три роки після трагедії жінка змогла обійняти дівчинку і навіть відсвяткувати її день народження. І ні, для цього їй не довелося звертатися до екстрасенса чи медіума. Така можливість у неї з'явилася завдяки сучасним технологіям.

Дізнавшись про жінку, яка так важко переживає втрату дочки, команда віртуальних дизайнерів зробила їй пропозицію, від якої було не відмовитися. Одягнувши окуляри віртуальної реальності, Чан Джі-Сун отримала можливість попрощатися з донькою, пише LadBible.

За проект взялася південнокорейська телевізійна мережа Munhwa Broadcasting Corporation. Для створення віртуальної реальності дизайнери розробили образ дочки Чан Джі-Сун, враховуючи найменші деталі.

Одягнувши VR-окуляри, жінка зустрілася з дівчинкою і не змогла стримати сліз, адже автори проекту навіть в точності відтворили її голос та міміку. "Де ти була, мама? Ти думала про мене?" - поцікавилася Найон. Не в силах стримати емоцій жінка відповіла, що думає про дочку весь час.

Декорації у віртуальному світі Найон теж були створені не випадковим чином. Розробники спробували відтворити парк, в якому мама та дівчинка часто проводили час разом. Там же з'явився святковий стіл з тортом.

У деяких сценах віртуальна Найон поводилася дуже невимушено. Наприклад, навіть сфотографувала маму на смартфон, а коли прийшов час прощатися, подарували жінці квітку на пам'ять.

Прощаючись з дочкою, Чан Джі-Сун поклала її спати. Коли ж Найон заснула, вона одразу ж перетворилася на метелика і полетіла. За зустріччю жінки з дівчинкою стежили їхні родичі, які також не змогли стримати емоцій.

У мережі думки щодо експерименту розділилися. Сама ж Чан Джі-Сун зазначила, що нітрохи не шкодує, що взяла у ньому участь: "Через три роки після її смерті, я розумію, що мені варто любити її більше, ніж сумувати за нею, почуваючи себе хворою. Тепер я впевнена, що ми зустрінемося", - написала вона в своєму мікроблозі.

  • Раніше дівчинка знайшла в Інстаграм близнюка і батькам довелося відкрити їй велику таємницю. Виявилося, що 16 років рідні сестри жили окремо.
  • Читайте також на theLime, як чоловік сильно схуд і прославився новим обличчям - тепер він виглядає як герой "Гри престолів". Успішне схуднення і схожість із зіркою зробили його знаменитістю у мережі.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Чому не можна викидати шкаралупу від крашанок: куди її подіти після Великодня

Чому шкаралупу від освячених у церкві яєць не можна викидати, а також куди її можна закопати і як використовувати як добриво  

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Як та де найкраще зберігати паску, щоб вона не ввібрала в себе сторонні запахи, не стала черствою і не покрилася пліснявою 

Як зробити густу і красиву помадку для паски: рецепт із маршмелоу

Як у домашніх умовах приготувати смачну глазур із зефіру маршмелоу, щоб швидко прикрасити домашні паски перед світлою неділею