Макаруни - це шматочки легкого солодкого безе, з'єднані між собою будь-якою начинкою. Цей французький десерт давно полюбили по всьому світу, адже він є одночасно дуже смачним, практично нешкідливим для фігури (в невеликих кількостях) і чарівно виглядає на фото. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як приготувати Макаруни своїми руками в домашніх умовах.
Отже, для приготування десерту вам знадобляться наступні продукти: мигдальне борошно (2/3 склянки), цукрова пудра (1,5 склянки), яєчні білки (3 шт.), цукор (5 ст. л.), ванільний екстракт (1 ст. л.), харчовий барвник (на ваш розсуд). Крем на ваш розсуд. Можна також використовувати джем, згущене молоко, шоколадну пасту і так далі.
Крок 1: Для початку потрібно розігріти духовку до 150 градусів. Деко слід застелити папером для випічки і намалювати на ній кола діаметром приблизно 2-3 сантиметри. Так вам буде простіше розподілити масу для Макарунів. Між колами потрібно залишати проміжки приблизно в 2 сантиметри, щоб Макаруни не злиплися між собою.
Крок 2: Тепер потрібно змішати мигдалеве борошно і цукрову пудру. Потім просіяти всю суміш через сито, щоб не було грудок.
Крок 3: Яєчні білки збити до появи пухирців в сухій ємності, потім поступово всипати цукор і ванільний екстракт. Збивати потрібно до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться.
Крок 4: Тепер потрібно акуратно і ретельно змішати білкову суміш і розсипчасті інгредієнти. Робити це найкраще за допомогою силіконової лопатки. При бажанні, можна розділити тісто на кілька частин і додати в нього різні харчові барвники, щоб Макаруни вийшли різнокольоровими.
Крок 5: Перекласти тісто в кондитерський мішок і видавити на раніше заготовлений лист невеликі кола.
Крок 6: Коли всі кола будуть готові, потрібно акуратно підняти деко і кілька разів постукати їм по столу, щоб тісто розійшлося.
Крок 7: Потім потрібно залишити тісто постояти при кімнатній температурі 15 хвилин, після чого відправити його в духовку ще на 15 хвилин.
Крок 8: Коли Макаруни повністю охолонуть, потрібно змастити половинки кремом або іншою начинкою на ваш смак і склеїти їх між собою.
- Також читайте на The Lime, як приготувати домашній зефір без консервантів. У цьому матеріалі ми вирішили поділитися з вами рецептом смачного і корисного зефіру, який ви зможете приготувати самостійно.
- Раніше ми опублікували рецепт м'якого кексу на сметані. Цей рецепт досить простий, тому він підійде і тим, хто вміє готувати професійно, і новачкам кухонної майстерності.
Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.