Лайм

Моноброви, борода і шрами: обкладинку модного глянцю прикрасили моделі, що руйнують стереотипи про красу

Бодіпозитивні моделі не бояться йти проти думки більшості, захищаючи свою індивідуальність

Британський журнал Glamour вирішив розкрити своїм читачам "нові обличчя краси". Цифрова версія його лютневого номера вийшла не з однією, а з 11 обкладинками, героїнями яких стали жінки і транс-жінки, чия зовнішність і громадська позиція змінюють традиційні стандарти краси.

"Ми хотіли показати, що красу не можна визначити однією точкою зору або одним обличчям, - заявила редакція. - Ми попросили 11 героїнь сфотографуватися так, як вони хочуть, щоб їх сприймали. Ці жінки відмовляються приймати застарілі уявлення про красу, створені західним поглядом".

Софія Хаджіпантелі

Софія Хаджіпантелі - горда володарка густих зрощених брів. 23-річна модель і активістка закликає жінок спокійніше ставитися до волосся на тілі, але не дивлячись на 412 тис. фоловерів в Instagram, вона все ще стикається з образами.

"У незвичайному є краса, а у визначенні власного стандарту краси є сила. З юних років більшість людей вчать позбавлятися від волосся на тілі. Люди ростуть з менталітетом, що кілька зайвих волосків на наших бровах - це соромно. Для мене велика честь, що мій рух #UnibrowMovement спонукав людей будь-якого віку з усього світу інакше поглянути на брови і волосся на тілі", - говорить Софія.

Модель стверджує, що краса - не зовнішня якість, а те, як ви себе почуваєте.

"У мене на лобі густа чорна моноброва, яку більшість людей, ймовірно, ніколи не зрозуміють. Але для мене це те, що змушує мене почуватися красивою, тому що це показує мою силу. Я досить сильна, щоб любити те, як я виглядаю. Це ніколи не зміниться через те, як інші люди ставляться до мене. Я б ніколи не поміняла брови на всі компліменти в світі", - зізнається Софія.

Харнаам Каур в 16 років стала наймолодшою жінкою в світі, у якої виросла повноцінна борода. Дівчина страждала від синдрому полікістозних яєчників, який привів до зростання волосся на обличчі. Подорослішавши, вона кинула виклик хейтерам і вирішила зберегти природний вигляд.

Харнаам Каур

"Я безстрашна! Моя борода - це частина мене, як рука або нога, вона не визначає мене. Ідея, яку я проповідую - жити як задирака і цінувати себе. Створіть свої власні бісові правила. Я приймаю своє тіло, бороду і все таке. Я закохана в себе, - каже Харнаам. - Я стикалася з багатьма проблемами. Мені відмовляли в роботі після всіх співбесід. Але коли цей світ не давав мені роботу, я показала йому середній палець і створила свій власний. Раніше я мріяла вийти заміж і завести родину, але тепер мрію стати генеральним директором своєї компанії, мати прекрасний сучасний будинок і велику пухнасту собаку. Я боролася з тим, як моє власне суспільство ставилося до мене. Вони завдали мені таку глибоку травму і викликали багато жахливих емоцій. Я кольорова жінка, що йде проти культурних / традиційних норм. Мені доводиться часто стикатися з погрозами смерті і словесними образами".

За словами Хараам, краса - це свобода робити зі своїм тілом все, що хочеться: "Це моє тіло, тому я буду робити з ним все, що захочу, коли захочу і як захочу - ніхто не зможе відняти це у мене".

21-річна Джейза Гері народилася з рідкісним захворюванням шкіри - пластинчастим іхтіозом. Через нього її шкіра лущиться і облазить кожні два тижні. Замість того, щоб соромитися себе, Джейза зробила успішну кар'єру першої моделі з іхтіозом.

Джейзі Гері

"У суспільстві нам часто кажуть, ким бути. Але я та, хто я є, і ніхто не може переконати мене в протилежному, - каже дівчина. - Я взяла те, з чим народилася, і перетворила це в норму. Я повністю прийняла себе, свою шкіру і своє життя, і я знаходжу способи любити це щодня. Я не буду вибачатися за те, якою народилася. Я люблю тіло, яке мені подарували, і я намагаюся втілювати це в усьому, що роблю. Краса для мене - сміливість, відвага і безстрашність. Вона чесна, прозора і недосконала".

У 2008 році колишній хлопець облив Кеті Пайпер кислотою. Коли вона вперше прокинулася від коми після нападу, то подумала, що "не може з цим змиритися і накладе на себе руки". Але пізніше дівчина вирішила, що не дозволить опікам визначати її життя. Тепер 36-річна жінка - мати двох дочок і засновниця фонду допомоги жертвам кислотних атак.

"Краса для мене - не те, що зовні. Я знаходжу такі якості, як впевненість, доброта і співчуття прекрасними. Ви також ніколи не зможете подобатися всім - ви можете бути найсоковитішим персиком в чаші, але завжди знайдеться той, хто не любить персики", - говорить активістка.

Також героїнями Glamour стали трансгендерна жінка Мунро Бергдорф; Чідера Еггер, яка виступає проти засудження обвислих грудей; Стефані Ебоа, що руйнує стереотипи про пишнотілих темношкірих жінок; Мішель Елман, яка стала мотивувати жінок приймати недоліки після лікування пухлини головного мозку; модель і актриса з алопецією Амбер Джин Роуен; плюс-сайз модель Набіло Нур; Хані Сідоу - найпопулярніша мусульманка-б'юті-блогер.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime , щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Полуниця в шоколаді – улюблений десерт: як приготувати в домашніх умовах

Як у домашніх умовах приготувати полуницю в білому або молочному шоколаді, щоб порадувати себе та своїх близьких оригінальним десертом

Що посіяти у травні і яке насіння краще використовувати: пам'ятка для городників

Які пряно-ароматичні культури можна посадити на городі в травні, а також яке насіння краще використовувати і як його правильно сіяти  

Чим підживити полуницю під час і після цвітіння: поради досвідчених дачників

Якими мінеральними та органічними добривами можна підгодувати полуницю під час цвітіння та після нього, а також як їх застосовувати