Лайм

Як приготувати вдома ніжний торт Тірамісу: покроковий рецепт і поради

Як своїми руками зробити легкий і смачний десерт

Тірамісу - улюблене в багатьох країнах смакота, знаменита своєю повітряною текстурою, легкістю, тонкими нотками кави і вершково-ванільним кремом. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як легко і швидко приготувати Тірамісу своїми руками. Повірте, це зробити набагато простіше, ніж вам здається.

Отже, для приготування Тірамісу вам знадобляться наступні інгредієнти: вершковий сир Маскарпоне або будь-який подібний (500 г), печиво Савоярді або інше бісквітне печиво (300 г), еспресо (1 невелика чашечка), гіркий шоколад (1 плитка), цукрова пудра (5 ст. л.), ванілін (щіпка).

Крок 1: Для початку потрібно взяти глибоку ємність, в якій ви будете готувати ваш десерт. Потім укласти на дно печиво рівним шаром, потім просочити його заздалегідь звареним еспресо. Залиште печиво розмокати, поки будете займатися кремом.

Крок 2: Поки корж настоюється, потрібно взяти вершковий сир, перекласти його в ємність для збивання, додати ванілін і цукрову пудру. Збити міксером на високій швидкості до утворення пишної, повітряної і легкої однорідної маси з приголомшливим ванільним ароматом.

Крок 3: Перекласти вершкову масу зверху на шар печива і рівномірно розподілити лопаткою.

Крок 4: Гіркий шоколад натерти на дрібній тертці і посипати ним Тірамісу.

Крок 5: Відправити десерт у холодильник мінімум на 2 години. Після цього його можна нарізати на порції і подавати до столу.

  • Також читайте на The Lime, як приготувати домашній зефір без консервантів. У цьому матеріалі ми вирішили поділитися з вами рецептом смачного і корисного зефіру, який ви зможете приготувати самостійно.
  • Раніше ми опублікували рецепт різнокольорових макарунами. Цей французький десерт давно полюбили по всьому світу, так як він є одночасно дуже смачним, практично нешкідливим для фігури (в невеликих кількостях) і чарівно виглядає на фото.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Душа компанії: які знаки Зодіаку найбільш веселі та енергійні

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які є життєрадісними та активними - у списку опинилися Близнюки, Леви, Стрільці, Водолії

Як підготувати розсаду до пересадки у відкритий ґрунт: правила, яких варто дотримуватися

Як правильно підготувати місце на грядках перед висадкою розсади, а також коли пересаджувати теплолюбні та морозостійкі рослини  

Як правильно готувати класичну окрошку на сметані: простий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати смачну окрошку на сметані та воді, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати близьких