Лайм

Як приготувати вдома корисний йогурт: 3 простих рецепти для тих, хто стежить за фігурою

Як самостійно зробити корисний і смачний десерт

Практично всі чули про користь домашніх йогуртів, але тільки мало хто знає, як можна правильно приготувати їх своїми руками. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як приготувати смачні і корисні йогурти з простих продуктів самостійно.

Отже, для початку потрібно приготувати йогуртову базу. Для цього вам знадобляться наступні інгредієнти: молоко (1 л), йогурт натуральний в якості закваски (1 ст. л.).

Фото: strana-sovetov.com

Крок 1: Для приготування йогурту потрібно перелити молоко в глибоку каструлю і довести його до кипіння, але не кип'ятити. Як тільки молоко почне закипати, потрібно відразу ж зняти його з вогню. Якщо з'явиться пінка, її потрібно зняти.

Крок 2: Потім слід перелити молоко в скляний посуд. Потрібний такий посуд, який пізніше можна буде герметично закрити.

Крок 3: Охолодити молоко до температури, коли в посуд можна буде спокійно опустити палець. Тепер потрібно додати в молоко йогурт і добре перемішати, щоб інгредієнти розподілилися максимально рівномірно. Робити це можна віночком.

Крок 4: Майбутній йогурт потрібно щільно закрити кришкою і відправити в тепле місце. Наприклад, до батареї. Укутати ємність ковдрою і залишити на 5-10 годин.

Фото: strana-sovetov.com

Ну а тепер перейдемо до смачних і корисних добавок. Можна їсти йогурт і без нічого, але можна урізноманітнити його різними продуктами.

Варіант 1: Додати в йогурт свіжі або розморожені ягоди. Їх можна покласти як в цілому вигляді, так і заздалегідь перемолоти в блендері. Щоб йогурт був менш кислим, можна додати трохи цукрового сиропу або меду.

Варіант 2: Якщо ви не любите солодке, можна зробити солоний йогурт. Для цього потрібно дрібно нарубати зелень або шпинат і додати в майбутнє частування. Також можна трохи посолити і поперчити.

Варіант 3: Ситний йогурт. Для його приготування вам потрібно взяти вівсяні пластівці або горіхи, перемолоти їх у кавомолці і додати в ваш десерт. Також можна урізноманітнити смак декількома чайними ложками будь-якого варення або джему.

  • Також читайте на The Lime, як приготувати домашній зефір без консервантів. У цьому матеріалі ми вирішили поділитися з вами рецептом смачного і корисного зефіру, який ви зможете приготувати самостійно.
  • Раніше ми опублікували рецепт різнокольорових макарунами. Цей французький десерт давно полюбили по всьому світу, так як він є одночасно дуже смачним, практично нешкідливим для фігури (в невеликих кількостях) і чарівно виглядає на фото.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Дріжджі не потрібні: рецепт паски на заквасці, яка вийде ніжною і запашною

Як у домашніх умовах приготувати ароматну паску на заквасці, щоб побалувати близьких та здивувати своїх гостей на Великдень

Картопляні лушпайки – чудове добриво для смородини: як і коли його використовувати

Які корисні речовини містить у собі картопляне лушпиння, а також як його можна використовувати для удобрення кущів смородини

Як приготувати смачну паску на сирному тісті: швидкий рецепт на Великдень

Як у домашніх умовах спекти швидку паску на сирному тісті, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати близьких на Великдень