Лайм

Готовим дома чанахі з овочами і м'ясом: детальний рецепт і секрети грузинської кухні

Як приготувати своїми руками справжній грузинський делікатес

Чанахі - це така своєрідна грузинська печеня. Ця страва не тільки дуже смачна і поживна. Також її досить просто приготувати самостійно. І вона прекрасно підійде тим, хто намагається дотримуватися режиму правильного і здорового харчування.

Отже, для приготування страви вам знадобляться наступні інгредієнти: молода баранина або яловичина (800 г), баклажани (3 шт.), картопля (4 шт.), цибуля ріпчаста (4-5 шт.), помідори (4-5 шт. ), перець болгарський (3 шт.), гострий зелений стручковий перець (1 шт.), зелень базиліка, петрушки, кінзи, кропу (по 5-7 гілочок), цибуля зелена (3-4 шт.), часник (3 4 зубчики), вершкове масло (50-70 г), рослинна олія (5-7 ст. л.), сіль (за смаком).

Для початку потрібно визначитися, чи хочете ви обсмажувати овочі для страви. Цього можна не робити, якщо ви хочете приготувати більш дієтичний варіант. В такому випадку, перший пункт ви можете пропустити.

Крок 1: Баклажани, картоплю, болгарський перець і ріпчасту цибулю потрібно помити, почистити, нарізати на великі шматки і обсмажити на сковороді приблизно 5 хвилин.

Крок 2: М'ясо нарізати на середні шматки і теж обсмажити на середньому вогні до появи апетитною скоринки.

Крок 3: Гострий перець дрібно нарізати, попередньо видаливши з нього насіння. Потім перекласти всі овочі в казан, каструлю або горщики, спочатку поклавши на дно трохи вершкового масла. Потім зверху покласти шар м'яса. Кожен шар посолити за смаком.

Крок 4: Часник і зелень дрібно порубати і присипати ними інші інгредієнти.

Крок 5: Накрити ємність кришкою і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на півтори-дві години. Також можна готувати страву на плиті, робити це потрібно спочатку на сильному, а через приблизно 15 хвилин на помірному вогні.

Крок 6: Готовому блюду потрібно дати настоятися приблизно 15 хвилин, після чого його слід подавати до столу.

Трохи хитрощів: найсмачніше чанахі з великою кількістю зелені, тому не варто боятися з нею переборщити. Також, при роботі з гострим перцем, вам слід використовувати рукавички, інакше ви можете обпекти очі або слизові, випадково доторкнувшись до обличчя. Ну а для того, щоб ваш шедевр виглядав ще смачніше, можна викладати всі овочі окремими шарами по черзі.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Їм завжди не щастить: які знаки Зодіаку притягують до себе невдачі і проблеми

Астрологи назвали п'ять знаків Зодіаку, які притягують невдачі - Овен, Скорпіон, Козеріг, Риби, Стрілець

Сезон в розпалі: готуємо смачний весняний пиріг з ревеню за рецептом Лілії Цвіт

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну шарлотку з ревенем, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати родину чи гостей

Цибуля дасть хороший врожай: як зробити добриво для її підживлення

Які добрива необхідні цибулі для активного росту, а також для захисту від поширених хвороб, як їх приготувати та вносити