Лайм

Як приготувати грузинський суп харчо: рецепт і поради місцевої кухні

Як швидко і легко зробити знамениту страву

Суп харчо - ідеальний варіант обіду. Ця страва може бути як першою, так і основною, адже вона не тільки дуже смачна і ароматна, а й надзвичайно поживнв. Також цей суп добре справляється з симптомами застуди, похмілля і допомагає швидко зігрітися. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як приготувати харчо своїми руками з простих інгредієнтів.

Отже, для приготування супу вам знадобляться такі продукти: грудинка яловича (500 г), вода (2-2,5 л), рис (0,5 склянки), цибуля ріпчаста (1-2 шт.), болгарський перець (1 шт .), помідори (2-4 шт.), часник (3-4 зубчики), масло рослинне (3 ст. л.), сіль (1 ст. л.), перець (щіпка), лавровий лист (2 шт. ), соус ткемалі (за смаком), петрушка, селера, кінза (1 пучок).

Крок 1: Для початку потрібно промити м'ясо і нарізати його на шматки приблизно по 50 г. Потім залити його холодною водою і поставити на плиту. Довести до кипіння, зняти пінку і варити приблизно 30-40 хвилин.

Крок 2: Рис потрібно замочити у воді на 15 хвилин.

Крок 3: Цибулю, солодкий перець і помідори потрібно помити, почистити і нарізати на дрібні кубики.

Крок 4: Цибулю обсмажити на сковороді близько хвилини, потім додати до неї солодкий перець і помідори і тушкувати овочі ще кілька хвилин.

Крок 5: Тепер потрібно додати овочі і рис в каструлю з бульйоном і варити суп до готовності (приблизно 20 хвилин) під кришкою.

Крок 6: Поки суп вариться, потрібно дрібно нарізати всю зелень, а часник пропустити через прес.

Крок 7: За 5 хвилин до закінчення варіння потрібно додати в суп зелень, часник, сіль, мелений перець, лавровий лист і соус ткемалі.

Крок 8: Готовий суп можна одразу ж подавати до столу.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни