Лайм

5 кращих оптичних ілюзій, які до сих пір зводять з розуму соцмережі

Найоригінальніші і незвичайні ілюзії інтернету

Наш мозок - дивовижна штука. Нерідко він змушує нас сприймати речі зовсім не такими, якими вони є насправді. Не вірите? У цьому матеріалі ми зібрали для вас найцікавіші оптичні ілюзії, щоб ви могли самі їх перевірити і переконатися.

Почнемо з малюнка, на якому зображені 12 чорних крапок. Це не GIF-зображення, картинка є звичайною і статичною. Ніщо на ній не блимає, не змінює колір, не рухається і не зникає. Однак, наш мозок сприймає все зовсім інакше, змушуючи нас думати, що точки постійно переміщаються і стають то чорними, то червоними.

Ще один кумедний малюнок - зображення 16-й кіл. Так, вони точно тут є. Постарайтеся розслабити зір і придивитися уважніше. Ви точно здивуєтеся, коли нарешті зможете їх відшукати.

На картині художника Кая Нао зірка ніяк не хоче перебувати на одному місці. Створюється враження, що малюнок постійно обертається навколо своєї осі, хоча, звичайно ж, це зовсім не так.

На геометричній ілюзії нижче багато глядачів бачать, як кола з дрібних квадратиків перетинаються одне з одним. Однак, насправді це неправда. Жодне з кіл не торкається свого сусіда і, тим більше, не перетинає його.

І ще одна картинка, яка просто ламає мозок глядачам - малюнок з колами одного кольору. Так, все вірно, зображені нижче кружечки не відрізняються один від одного за відтінком. Враження, що вони нібито мають різний тон, створюється завдяки барвистим смужкам, намальованим зверху. Забавно, чи не так?


Бонус: на фотографії, показаній нижче, ви спочатку не помітите нічого незвичайного. Просто троє дівчат з різними зачісками позують перед камерою. Але варто лише перевернути фото догори ногами, і ваше враження моментально зміниться.

  • Старий пес усиновив покинуте кошеня, і фото їх сім'ї закохує з першого погляду. Ось вже правда, любові покірні всі віки, види і породи!
  • Любителі мемів відшукали нового самого похмурого кота - це не Grumpy Cat, але погляд у нього ще той. За словами господині кота, Мяу-Мяу тільки виглядає таким злісним.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

З Вербною неділею: красиві і душевні привітання зі святом своїми словами

Як красиво своїми совами привітати близьких із Вербною неділею 28 квітня – привітання зі святом у прозі

Що не можна робити у Вербну неділю: головні заборони великого свята

Коли віряни в Україні відзначать Вербну неділю у 2024 році, що прийнято робити в цей день, а також що категорично заборонено  

Мерехтливі крашанки - цьогорічний хіт: лайфхак з червоним вином до Великодня

Як у домашніх умовах пофарбувати крашанки у солодкому вині, щоб вони блищали та переливались на святковому столі на Великдень