Чебуреки - дуже ароматна і ситна страва. Але, зрозуміло, тільки в тому випадку, якщо вони приготовані правильно і зі свіжих продуктів. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як зробити ідеальні чебуреки своїми руками. Адже іноді хочеться побалувати себе чимось не дуже корисним, але смачним, вірно?
Отже, для приготування чебуреків вам знадобляться наступні інгредієнти: борошно (750 г), сіль (1 ч. л.), рослинне масло (4 ст. л.), горілка (1 ст. л.), вода (300 мл). Фарш: філе куряче (700 г), цибуля білий (1 шт.), сіль (3 ч. л.), перець чорний (1.5 ч. л.), петрушка (1/4 пучок), вода (120 мл).
Крок 1: Для початку потрібно змішати сіль, гарячу воду, горілку і масло. Потім додати в цю суміш просіяне борошно і перемішувати до тих пір, поки не вийде однорідне тісто. Якщо тісто дуже клейке, можна додати ще трохи борошна. Готове тісто потрібно накрити кришкою і залишити на 30 хвилин.
Крок 2: Петрушку і цибулю потрібно помити, почистити і дрібно нарізати.
Крок 3: Потім пропустити філе через м'ясорубку і додати до зелені.
Крок 4: Додати сіль, чорний перець і воду, після чого ретельно перемішати.
Крок 5: Розділити тісто на 12 частин, з кожної скачати кульку, потім розкачати її в тонкий корж.
Крок 6: В центр кожного коржика покласти начинку (близько 2-3 столових ложок), рівномірно розподілити її на половину кружка, скласти чебуреки і защипнути краю виделкою.
Крок 7: Розігріти рослинне масло в глибокій сковороді, опускати в нього чебуреки по черзі. Обсмажувати потрібно до золотистого кольору з обох сторін.
- Раніше ми опублікували покроковий рецепт і поради приготування домашніх вареників з сиром.
- Дізнайтеся також, як приготувати легкий суп з фрикадельками та зеленню. Публікуємо простий покроковий рецепт на перше.
Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.