Великдень - час смачних страв, солодощів і випічки. Але що робити, якщо ви сидите на дієті і не хочете її порушувати? У цьому матеріалі ми розповімо вам, як приготувати корисну для фігури паску своїми руками з простих продуктів.
Отже, для приготування вам знадобляться наступні інгредієнти: сир (800 г), жирні вершки (200 г), молоко (200 г), курага (150 г), алкоголь (100 мл), желатин (12 г + 70 мл води), чай з сильним ароматом (2 пакетика або 2 ч. л.).
Крок 1: Для початку потрібно промити курагу і залити її алкоголем. Щоб курага швидше стала м'якою, можна відправити її в мікрохвильовку на 1 хвилину.
Крок 2: Приготувати чай, використовуючи молоко замість води. Залишити його настоюватися.
Крок 3: Желатин залити водою і залишити набухати на 10-15 хвилин.
Крок 4: Процідити готовий чай через сито.
Крок 5: Тепер потрібно додати в чай желатин і гарненько перемішати до повного розчинення.
Крок 6: Змішати в окремій ємності половину кураги і сир, туди ж слід влити рідину, в якій лежала курага.
Крок 7: Влити молоко з желатином і перемолоти всі продукти за допомогою блендера.
Крок 8: Нарізати другу половину кураги і додати її в тісто, перемішати.
Крок 9: Потім збити вершки до густоти і теж додати їх в загальну ємність.
Крок 10: Застелить форму для паски тонкої тканиною, потім перекласти туди тісто. Слідкуйте за тим, щоб тісто лежало в формі досить щільно.
Крок 11: Загорнути тканину, щоб вона закрила паску. Зверху встановити невеликий вантаж і відправити форму в холодильник на ніч.
Крок 12: Вранці слід дістати паску з холодильника, акуратно перевернути її на тарілку, ну а потім зняти тканину.
- Час зберігати корисні рецепти: 5 оригінальних страв для пасхального столу.
- Читайте також про смачну паску по-домашньому за годину: рецепт і поради приготування.
Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.