Лайм

Велика субота - останній день для випікання пасок: 3 кращих рецепта цього тижня

Що приготувати на Великдень 2020

Велика субота - останній день для випічки великодніх страв. Тому саме сьогодні слід перевірити, чи все ви встигли і чи нічого не забули. Щоб вам було простіше вибрати рецепт головного частування, ми зібрали для вас найкращі рецепти пасок в цьому матеріалі.

Дієтична паска без випічки

Цей рецепт ідеально підійде для тих, хто стежить за своєю фігурою. Вам знадобляться такі продукти: сир (800 г), жирні вершки (200 г), молоко (200 г), курага (150 г), алкоголь (100 мл), желатин (12 г + 70 мл води), чай з сильним ароматом (2 пакетика або 2 ч. л.).

Крок 1: Спочатку слід ретельно промити курагу і залити її алкоголем. Також можна можна курагу в мікрохвильовку на 1 хвилину, щоб вона швидше стала м'якою.

Крок 2: Тепер потрібно заварити чай на молоці і дати йому гарненько настоятися.

Крок 3: В окремій ємність залити желатин водою і залишити набухати на 10-15 хвилин.

Крок 4: Готовий чай слід процідити через сито.

Крок 5: Додати в чай желатин і ретельно перемішати до повного розчинення.

Крок 6: Потім змішати в окремій мисці половину кураги, сир і рідина, в якій лежала курага.

Крок 7: Влити туди ж молоко з желатином і перемолоти всі продукти за допомогою блендера.

Крок 8: Після цього нарізати другу половину кураги на дрібні шматочки і додати її в тісто, перемішати.

Крок 9: Збити вершки до густої маси і теж додати їх в загальну суміш.

Крок 10: Тепер прийшов час випічки. Для початку потрібно застелити форму для паски тонкої тканиною, потім перекласти туди тісто. Уважно стежте за тим, щоб тісто лежало в формі щільно, без пробілів.

Крок 11: Акуратно загорнути тканину, щоб вона закрила сирну масу. Зверху поставити якийсь невеликий вантаж і відправити форму в холодильник до ранку.

Крок 12: З ранку потрібно дістати паску з холодильника, обережно перевернути її на тарілку, зняти тканину і подавати до столу.

Паска краффін за рецептом Руслана Сенічкіна

Є ціла безліч варіантів приготування паски. Наприклад, паска краффін. Ідеальним рецептом цього частування поділився ведучий передачі "Сніданок з 1 + 1" Руслан Сенічкін.

Продукти: яйце (1 шт.), жовтки (2 шт.), борошно (350 г), цукор (3 ст. л.), журавлина (100 г), родзинки (100 г), куркума (0.5 ч. Л. ), мигдаль (150 г), вершкове масло (130 г), апельсиновий сік (30 мл), молоко (80 мл), дріжджі (6 г).

Крок 1: Спочатку потрібно приготувати опару. В окремому посуді слід змішати тепле молоко, 1 чайну ложку цукру і дріжджі. Гарненько перемішати, щоб всі інгредієнти розчинилося. Потім залишити на 25 хвилин в теплому місці.

Крок 2: Тепер в окремій ємності потрібно змішати одне яйце і два жовтки, додати 2.5 столових ложки цукру і гарненько збити. Важливо заздалегідь дістати яйця з холодильника, щоб вони добре збивалися (яйця повинні бути кімнатної температури).

Крок 3: Просіяти борошно три рази, щоб наситити киснем. Додати до борошна опару, збиті яйця, розтоплене вершкове масло і апельсиновий сік. Перемішати всі ці продукти руками.

Крок 4: Тісто потрібно добре вимісити. Спочатку воно буде липнути до рук, але через приблизно 10 хвилин стане м'яким і повітряним. Перекласти тісто в миску і залишити в теплому місці на 1 годину.

Крок 5: Розкачати тісто тонким шаром, як на штрудель. Змастити його розтопленим вершковим маслом, посипати сухофруктами, горіхами, ванільним цукром і куркумою. Загорнути в рулет, розрізаємо рулет навпіл, чи не дорізаючи тісто до кінця. Потім скрутити в формі равлика. Після цього перекласти в формочку і дати постояти 20 хвилин, щоб тісто піднялося.

Крок 6: Випікати 15 хвилин при температурі 200 градусів, потім зменшити температуру до 180 градусів і почекати ще 25 хвилин.

Шоколадна паска з цукатами від Євгена Клопотенко

Для любителів солодкого ідеальним варіантом стане шоколадки паска від переможця шоу "МастерШеф" Євгенія Клопотенко.

Продукти: борошно (300 г), цукор (150 г), дріжджі (30 г), яйце (3 шт.), вода (150 мл.), вершкове масло (100 г), какао (2 ст. Л.), цукати (70-100 г). Для глазурі: молоко (2-3 ст. л.), цукрова пудра (100 г), какао (2 ст. л.).

Крок 1: Спочатку потрібно зробити опару. Для цього слід відокремити від пачки потрібну кількість живих пресованих дріжджів, викласти дріжджі в миску, додати воду і перемішати до повного розчинення.

Крок 2: Потім додати 2 столові ложки цукру, 4 столові ложки борошна і акуратно перемішати до однорідного стану.

Крок 3: Тепер потрібно накрити опару рушником і залишити підходити в теплому місці 20-30 хвилин.

Крок 4: Тим часом в чашу комбайна або в іншу велику ємність потрібно просіяти решту борошна.

Крок 5: Після цього додати цукор, що залишився, 2 столових ложки какао і добре перемішати за допомогою лопатки.

Крок 6: Далі додати туди ж яйця, розм'якшене вершкове масло і опару. Замісити руками тісто. Робити це потрібно до тих пір, поки маса не буде однорідною. Якщо тісто вийшло занадто рідке, додати ще трохи борошна.

Крок 7: Залишити готове тісто в чаші комбайна або мисці, накрити рушником і поставити в тепле місце на 1 годину.

Крок 8: Коли тісто підніметься, його потрібно знову промять його руками, змазаними рослинним маслом. Потім додати цукати і акуратно перемішати.

Крок 9: Трохи змастити форму для випічки вершковим маслом, щоб паску можна було легко дістати.

Крок 10: Потім руками сформувати з тіста кулю і покласти в форму. Тісто має займати не більше однієї третини ємності.

Крок 11: Тепер знову потрібно накрити тісто рушником і залишити в теплому місці на 30-40 хвилин, щоб воно ще раз піднялося. Розігріти духовку до 180 градусів і випікати паску 25-40 хвилин в залежності від розміру форми. Якщо скоринка почне занадто рум'яниться, слід прикрити її фольгою, щоб нічого не підгоріло.

Крок 12: Дістати готову паску з духовки і дати їй гарненько охолонути, не дістаючи з форми.

Крок 13: Змішати цукрову пудру з какао і 2-3 столовими ложками молока, перемішати всі інгредієнти для глазурі за допомогою віночка або міксера. Потім акуратно п окрить паску готової блискучою глазур'ю. Також можна прикрасити готовий десерт посипкою з цукатів або будь-якими іншими прикрасами на ваш вибір.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Забудьте про бабусині сукні: що одягнути на Великдень, щоб мати доречний і стильний вигляд

Український дизайнер Андре Тан продемонстрував, який одяг можна вдягнути до церкви на святкове богослужіння на честь Великодня

Рецепт для тих, хто не хоче возитися з тістом: як готувати паску в хлібопічці

Як приготувати швидку паску на Великдень-2024 без замішування тіста - простий спосіб у хлібопічці

Крашанки без хімії: фарбуємо яйця в різні кольори натуральними барвниками

Як у домашніх умовах зробити оригінальні крашанки на Великдень різного кольору за допомогою чаю каркаде, червоноголової капусти та куркуми