Лайм

7 популярних міфів про корисні продукти в дні карантину - на що не варто витрачати гроші

Які народні засоби не допоможуть зміцнити імунітет

Багато хто чув про користь таких продуктів, як імбир, мед, лимони і так далі. Але чи дійсно вони можуть допомогти уникнути різних недугів? У цьому матеріалі ми вирішили розібратися, чи допомагають народні методи зміцнення імунітету. І зрозуміти, чи варто витрачати на них гроші, враховуючи, що деякі з подібних продуктів значно подорожчали.

Часник

Чимала кількість людей вірить, що за допомогою часнику можна перемогти практично будь-яку заразу. Але ця інформація не до кінця є правдивою.

Часник дійсно має певні антибактеріальні властивості. Тобто, вживання його для профілактики застуди може мати результат. Також він допомагає стабілізувати тиск і трохи поліпшити травлення. Але на цьому все підтверджені факти про користь цього пахучого продукту закінчуються.

Фото: pinterest.com

Малина

Чай з малиною дуже смачний і приємно зігріває. Однак, його корисні властивості зведені до мінімуму. У малині міститься невелика кількість ацетилсаліцилової кислоти, яка допомагає боротися з жаром. Також будь-яке тепле питво, в тому числі і подібний чай, може значно поліпшити загальний стан. Такий чай є досить поживним, але все-таки він не може вважатися зміцнюючою добавкою.

Фото: pinterest.com

Імбир

Корінь імбиру є знаменитою спецією, з нього роблять чай і інші напої, також його додають в різні страви. Але в чому ж користь? Для початку потрібно сказати, що по-справжньому корисний тільки свіжий корінь. У ньому міститься велика кількість вітамінів С, В, калію, різних масел, також завдяки своїй гостроті він відмінно зігріває.

Імбир корисний для крові, він також допомагає при отруєннях та застуді. Але все-таки не можна сказати, що імбир щось лікує. Швидше він просто допомагає зняти неприємні симптоми. Також його в жодному разі не можна вживати людям з розладами печінки, жовчного міхура, шлунка і кишечника.

Фото: pinterest.com

Лимон

Багато хто з дитинства знає, що вітамін С зміцнює імунітет. Але в чаї лимон перетворюється на звичайну смакову добавку. Вся справа в тому, що дорослій людині потрібно вжити 75-90 мг вітаміну С, щоб це мало якийсь ефект. В одній часточці лимона не міститься і десятої частини цієї дози. Щоб отримає необхідну кількість корисної речовини, потрібно повністю з'їсти невеликий лимон разом зі шкіркою.

Також важливо знати, що зловживання вітаміном С може бути небезпечним. Через нього можуть початися проблеми з травленням, тиском і серцем. Тому краще порадитися з лікарем і, за його порадою, додати в раціон вітаміни в таблетках.

Фото: pinterest.com

Куркума

Чай з куркумою став одним з найпопулярніших напоїв. Вважається, що куркума допомагає побороти найрізноманітніші болячки, зміцнити організм, привести тіло в тонус і взагалі є універсальним засобом для поліпшення здоров'я. Чим же куркума корисна насправді?

У куркумі міститься куркумин, і він дійсно має антимікробні та антисептичні властивості, є непоганим природним знеболюючим і антиоксидантом. Але ця речовина зі спеції засвоюється організмом тільки на 5-10 відсотків. А ефект від застосування є накопичувальним. Тобто, вживати куркуму в якості добавки потрібно досить довго, щоб вона дала хоч якийсь ефект.

Фото: pinterest.com

Мед

Мед дійсно має природну антисептичну дію. Також у ньому чимало корисних речовин. Але варто тільки меду нагрітися до температури, наприклад, гарячого чаю, як всі його корисні властивості одразу зникають.

До того ж, як і в попередніх пунктах, ефект від вживання продукту може з'явитися тільки при тривалому його вживанні. І годиться мед тільки в якості допоміжної харчової добавки.

Фото: pinterest.com

Алкоголь

Ходить легенда, що вживання міцних напоїв може вбити різну заразу і допомогти організму нічим не захворіти. Але це не так. Для наочності: для зовнішньої дезінфекції використовується медичний спирт з концентрацією 70 відсотків. Ключове слово тут - "зовнішньої", адже дезінфікувати себе всередині зовсім не потрібно і навіть небезпечно.

Якщо випити подібну до медичного спирту речовину, ви отримаєте сильну інтоксикацію з ймовірними "бонусами" у вигляді проблем зі шлунком, судинами і так далі. А для сердечників, діабетиків і людей і подібними проблемами такі експерименти і зовсім можуть закінчитися госпіталізацією.

Що стосується напоїв полегше, вони також не несуть жодної користі для організму. Так, гарне пиво або вино корисні для шкіри, травлення, тиску і волосся, але зовсім трохи і лише в невеликих кількостях. І вони не зміцнять імунітет і не допоможуть в боротьбі з серйозними хворобами. Максимум, що ви отримаєте від їх вживання - гарний настрій, більш рум'яний колір обличчя і похмілля на ранок, якщо вип'єте занадто багато.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Чистий четвер 2024: що не можна робити в цей день, традиції і обряди

Що можна, а що не можна робити у Чистий четвер 2 травня - традиції, обряди та заборони церковного свята Страсного тижня перед Великоднем

Має особливу силу: що таке четвергова сіль і як правильно її готувати

Як у домашніх умовах зробити четвергову сіль у Чистий четвер перед Великоднем, а також для чого її можна використовувати

Як захистити буряки і моркву від шкідників: натуральний засіб відлякує довгоносика і мурах

У травні на буряках може з'явитися довгоносик - чим обробити грядки, щоб відлякати шкідників, прогнати мурах з городу