Лайм

Готуємо ароматне домашнє печиво з шоколадом: простий рецепт десерту без хімії

Як легко зробити смачний десерт до чаю

Що може бути кращим за свіже ароматне печиво та чашечку кави або чаю? Щоб ви могли сповна насолодитися такими ласощами, ми вирішили поділитися простим і швидким рецептом домашнього печива, яке точно сподобається і вам, і вашим близьким.

Отже, для приготування вам знадобляться такі продукти: борошно (15 ст. л.), сметана (1 ст. л.), рослинна олія (3 ст. л.), яйце (1 шт.), розпушувач (0.5 ст. л.), цукор (4 ст. л.), ванілін або ванільний цукор (за смаком), сіль (щіпка), чорний або молочний шоколад (половина плитки).

Фото: img09.rl0.ru

Крок 1: Для початку потрібно змішати яйце, сметану і рослинне масло.

Крок 2: Потім додати в цю суміш цукор і сіль і ретельно перемішати. Для цього можна використовувати міксер.

Крок 3: Борошно змішати з розпушувачем і акуратно всипати в майбутнє тісто. Робити це потрібно поступово, щоб не було грудочок.

Крок 4: Потім нарізати шоколад на дрібні шматочки і додати в загальну масу. Всипати ванілін і знову перемішати, але на цей раз ложкою.

Крок 5: Змочити пальці у воді, щоб до них не прилипало тісто, і сформувати з маси коржики товщиною трохи менше 1 см.

Крок 6: Застелити деко пергаментом, на нього зверху викласти печиво і відправити в духовку на 15 хвилин при температурі 180 градусів.

Порада: Найсмачніше таке печиво подавати гарячим. Тому перед подачею рекомендується трохи підігріти його в мікрохвильовці, якщо воно охололо.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні