Лайм

Запікаємо на Трійцю смачну рибу з овочами: детальний рецепт і поради

Учасниця "Топ-моделі по-українськи" Софі Берідзе поділилася перевіреним рецептом

У неділю, 7 червня, українці відзначать Трійцю - одне з головних православних свят. У цей день прийнято їсти салати і супи із зелені, м'ясо і рибу. Ми пропонуємо приготувати запечену рибу з овочами за перевіреним рецептом від Софі Берідзе - учасниці проекту "Топ-модель по-українськи".

Інгредієнти:

  • Філе риби (сьомга, форель, окунь або інший вид риби - за бажанням) - 800 г;
  • Морква - 1 шт.;
  • Помідор - 2 шт.;
  • Цибуля - 2 шт.;
  • Зелень - великий пучок;
  • Часник - 4 зубчики;
  • Базилік - 1 ч.л.;
  • Сметана - 250 г;
  • Лимонний сік - 2 ст.л.;
  • Масло вершкове - 30 г;
  • Сіль, перець - за смаком.
  • Фото: Новий канал

    Спосіб приготування:

    1. Наріжте філе риби скибочками.

    2. Змішайте лимонний сік, масло, сіль, перець, базилік і нарізану кубиками цибулю. Замаринуйте рибу в отриманій суміші (не більше 30 хвилин).

    3. Викладіть у форму, покриту фольгою, рибу. Поверх неї - шар слайсів моркви. Над морквою - шар порізаного великими кубиками помідора.

    4. Відправте рибу в розігріту до 180 градусів духовку на 6 хвилин.

    5. Тим часом приготуйте соус: змішайте сметану з дрібно посіченою зеленню, натертим часником, сіллю та перцем.

    6. Витягніть з духовки рибу, полийте її соусом і поставте назад пектися на 25 хвилин.

    Овочі повинні вийти хрусткими, а риба - соковитою і ніжною. Софі Берідзе та Новий канал бажають вам смачного!

    Фото: Новий канал

    Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

    Читайте також

    Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

    Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

    Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

    Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами

    Знамениті лимонні панкейки із газети New York Times - рецепт, який став легендою

    Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати знамениті лимонні панкейки з рікотою за рецептом з газети New York Times