Лайм

Як приготувати смачну арахісову пасту в домашніх умовах: рецепт і поради

Як зробити корисну закуску

Арахісова паста не тільки дуже смачна закуска, але і надзвичайно корисна добавка для вашого раціону. Не дарма її вживають багато професійних спортсменів, адже в такій пасті містяться багато вітамінів, мінеральні речовини, жирні кислоти, антиоксиданти, клітковина і харчові волокна. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як приготувати арахісову пасту своїми руками.

Фото: gastronom.ru

Вам знадобляться такі продукти: арахіс (350 г), олія рослинна (1 ст. л.), цукор (1 ст. л.), сіль (за смаком).

Крок 1: Для початку потрібно очистити арахіс від лушпиння, викласти на деко, застелене пергаментом, і відправити в духовку на 15-20 хвилин при температурі 200 градусів. Горіхи потрібно періодично перемішувати, щоб вони підсушилися рівномірно.

Крок 2: Тепер слід перекласти горіхи в блендер або комбайн, додати рослинну олію, сіль та цукор і перемолоти всі продукти до стану густої однорідної маси. Робити це краще поступово, додаючи всі продукти порціями, щоб не надто навантажувати блендер. Також можна використовувати м'ясорубку, але в цьому випадку паста вийде з великими шматочками горіхів.

Крок 3: Далі слід перекласти готову арахісову пасту в скляну ємність, щільно закрити кришкою і прибрати в холодильник. Подавати пасту до столу можна зі свіжим хлібом, тостами, круасанами, печивом або іншими продуктами на ваш смак. Також таку пасту нерідко додають у смузі та корисні молочні коктейлі.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

12 страв на Святвечір: добірка простих і смачних рецептів

Розповідаємо, які 12 традиційних українських страв треба приготувати на Святвечір - прості рецепти

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами