Лайм

Як приготувати смачну арахісову пасту в домашніх умовах: рецепт і поради

Як зробити корисну закуску

Арахісова паста не тільки дуже смачна закуска, але і надзвичайно корисна добавка для вашого раціону. Не дарма її вживають багато професійних спортсменів, адже в такій пасті містяться багато вітамінів, мінеральні речовини, жирні кислоти, антиоксиданти, клітковина і харчові волокна. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як приготувати арахісову пасту своїми руками.

Фото: gastronom.ru

Вам знадобляться такі продукти: арахіс (350 г), олія рослинна (1 ст. л.), цукор (1 ст. л.), сіль (за смаком).

Крок 1: Для початку потрібно очистити арахіс від лушпиння, викласти на деко, застелене пергаментом, і відправити в духовку на 15-20 хвилин при температурі 200 градусів. Горіхи потрібно періодично перемішувати, щоб вони підсушилися рівномірно.

Крок 2: Тепер слід перекласти горіхи в блендер або комбайн, додати рослинну олію, сіль та цукор і перемолоти всі продукти до стану густої однорідної маси. Робити це краще поступово, додаючи всі продукти порціями, щоб не надто навантажувати блендер. Також можна використовувати м'ясорубку, але в цьому випадку паста вийде з великими шматочками горіхів.

Крок 3: Далі слід перекласти готову арахісову пасту в скляну ємність, щільно закрити кришкою і прибрати в холодильник. Подавати пасту до столу можна зі свіжим хлібом, тостами, круасанами, печивом або іншими продуктами на ваш смак. Також таку пасту нерідко додають у смузі та корисні молочні коктейлі.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні