Лайм

3 міфи про користь часнику, про які давно варто забути

Від чого не допоможе часник і чому ним не потрібно лікуватися

Часнику здавна приписують найрізноманітніші цілющі властивості. І цей продукт дійсно корисний, в ньому містяться вітаміни C, B6, B1, B2, B3, B5, B9, а також кальцій, калій, фосфор, селен, магній, натрій, цинк. Але багато особливостей цієї рослини все-таки є просто вигадкою. Саме про них наші експерти розкажуть в цьому матеріалі.

Вважається, що часник здатний вилікувати застуду і віруси. Також люди вірять, що потрібно мазати часником ніс, щоб не захворіти під час різних епідемій. Зрозуміло, що це міф. Регулярне вживання часнику в їжу дійсно може допомогти трохи зміцнити імунітет і, відповідно, знизити ризик різних захворювань. Але сам по собі продукт не є ліками або засобом захисту.

Фото: pixabay.com

Ще один міф - чудовий вплив часнику на потенцію. Кажуть, що певна кількість з'їденого часнику може допомогти чоловікам в ліжку. Це теж є неправдою, до того ж, якщо ви наїстеся часнику перед інтимною близькістю, від вас буде дуже неприємно пахнути. Ну а про шалені поради втирати сік часнику в геніталії і говорити особливо не варто. Зрозуміло, що це не працює і може навіть нашкодити.

Фото: pixabay.com

Варто забути і про міф про користь часнику для лікування волосся. Відвари, маски, спроби терти часником шкіру голови - все це тільки дратує шкіру голови, до неї приливає кров і тому вважається, що волосся нібито буде рости швидше. Мінімальний ефект від цього може бути, але він навіть не буде помітним. А ось нашкодити волоссю можна, адже при використанні таких засобів порушується природний баланс. Через це волосся може почати швидше бруднитися, може з'явитися свербіж, лупа та інші неприємності.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Чистий четвер 2024: що не можна робити в цей день, традиції і обряди

Що можна, а що не можна робити у Чистий четвер 2 травня - традиції, обряди та заборони церковного свята Страсного тижня перед Великоднем

Має особливу силу: що таке четвергова сіль і як правильно її готувати

Як у домашніх умовах зробити четвергову сіль у Чистий четвер перед Великоднем, а також для чого її можна використовувати

Як захистити буряки і моркву від шкідників: натуральний засіб відлякує довгоносика і мурах

У травні на буряках може з'явитися довгоносик - чим обробити грядки, щоб відлякати шкідників, прогнати мурах з городу