Лайм

Студентка створила їстівну обгортку для локшини. І це магія, адже вона ще й перетворюється на соус

Успішний експеримент дівчина провела просто у себе на кухні

Британська студентка Холлі Граундс, яка вчиться на курсі промислового дизайну, так захопилася темою боротьби з надмірним вживанням пластика, що незабаром представила один з кращих проектів за цією темою. Дівчина створила їстівну обгортку для локшини швидкого приготування, і це тільки перша її особливість.

Фото: dezeen.com

Як пише Dezeen, унікальна обгортка є біоплівкою без смаку та запаху, а тому цілком може замінити традиційну упаковку з пластику. Але головна фішка обгортки полягає в тому, що Граундс створила її з простих інгредієнтів - картопляного крохмалю, гліцерину, води та приправ. При контакті з окропом вона перетворюється на соус для локшини, яка зберігається усередині.

"Мені вдалося провести всі випробування і створити цю упаковку у себе на кухні, адже процес дуже простий", - розповіла студентка. Для приготування їстівної упаковки вона змішала інгредієнти, нагрівала і давала їм охолонути, домагаючись потрібної товщини. Пізніше дівчина додала до неї спеції, ароматизатори та на 24 години помістила до форми.

Фото: dezeen.com

В отриману упаковку студентка загорнула локшину швидкого приготування і поділилася першими фотографіями. "Продукт можна приготувати і з'їсти менше ніж за 10 хвилин, а от упаковка може пролежить в землі 80 років", - додала вона.

  • Хлопець грав у відеоігри по 22 години на добу і через місяць ледь не втратив руку. Весь цей час він переконував батьків, що вчиться онлайн.
  • Читайте також на theLime історію про те, як чоловік втратив свідомість і прийшов до тями 10-річною дитиною. Звучить як фантастика, але це страшна реальність, адже повернутися до колишнього життя йому вдалося лише через півтора року.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймLifestyle
Теги:

Читайте також

Як виростити пишний і запашний кріп: поради досвідчених господарів

Як правильно підготувати ґрунт перед тим, як сіяти кріп, а також яким добривам віддати перевагу, щоб отримати добрий урожай

Смачний салат нашвидкуруч із доступних інгредієнтів: як його приготувати

Як у домашніх умовах приготувати на Великдень салат з картоплею, оселедцем та консервованим горошком за рецептом Ектора Хіменес-Браво  

Що робити з вареними яйцями на Великдень: рецепти швидких і смачних салатів

Які салати можна приготувати на Великдень 2024 - 4 рецепта салатів з додаванням яєць - покрокова інструкція з фото