Лайм

Користь і шкода квасолі: чому не варто захоплюватися популярними бобами

Якими можуть бути користь та шкода бобових для організму

Квасоля - продукт, багатий білком, вітамінами і корисними речовинами. Вона може допомогти поліпшити травлення, стан шкіри, стабілізувати рівень цукру. Також бобові часто рекомендують їсти спортсменам. Але чи може квасоля нашкодити?

Фото: pixabay.com

Так, може, якщо не знати індивідуальних особливостей свого організму, або вживати цей продукт дуже часто і у великих кількостях. По-перше, ні в якому разі не можна їсти сиру квасолю. Це може призвести до отруєння, а з ним і підвищення температури, блювання, розладу шлунка і навіть непритомності.

Фото: pixabay.com

Також не варто вживати цей продукт людям з деякими захворюваннями. Наприклад, подагрою, хворобами нирок, шлунка і кишечника. Квасоля може викликати посилене газоутворення і привести до погіршення загального стану організму і розвитку захворювання.

Фото: pixabay.com

Не рекомендується їсти квасолю людям похилого віку і маленьким дітям. Справа в тому, що квасоля досить важко перетравлюється, тому ослаблений або незміцнілий організм може не впоратися з таким завданням. Вірогідні проблеми з шлунково-кишковим трактом, алергічні реакції або нудота.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Знищить бур'яни за лічені години: як зробити гербіцид в домашніх умовах

Експерти розповіли, як зробити екологічно чистий засіб від бурянів з солі і оцту

Як вивести запах котячої сечі у будинку: 7 бабусиних порад

Експерти розповіли, як позбутися запаху котячої сечі за допомогою кількох природних засобів