Лайм

Користь і шкода квасолі: чому не варто захоплюватися популярними бобами

Якими можуть бути користь та шкода бобових для організму

Квасоля - продукт, багатий білком, вітамінами і корисними речовинами. Вона може допомогти поліпшити травлення, стан шкіри, стабілізувати рівень цукру. Також бобові часто рекомендують їсти спортсменам. Але чи може квасоля нашкодити?

Фото: pixabay.com

Так, може, якщо не знати індивідуальних особливостей свого організму, або вживати цей продукт дуже часто і у великих кількостях. По-перше, ні в якому разі не можна їсти сиру квасолю. Це може призвести до отруєння, а з ним і підвищення температури, блювання, розладу шлунка і навіть непритомності.

Фото: pixabay.com

Також не варто вживати цей продукт людям з деякими захворюваннями. Наприклад, подагрою, хворобами нирок, шлунка і кишечника. Квасоля може викликати посилене газоутворення і привести до погіршення загального стану організму і розвитку захворювання.

Фото: pixabay.com

Не рекомендується їсти квасолю людям похилого віку і маленьким дітям. Справа в тому, що квасоля досить важко перетравлюється, тому ослаблений або незміцнілий організм може не впоратися з таким завданням. Вірогідні проблеми з шлунково-кишковим трактом, алергічні реакції або нудота.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні