Лайм

Готуємо на сніданок шакшуку з яєць з помідорами: простий рецепт на кожен день

Тетяна Литвинова ділиться своїми секретами приготування незвичайного сніданку

Якщо ви не знаєте, чим урізноманітнити свій сніданок, а банальні рецепти сирників і запіканок вам вже набридли, рекомендуємо звернути увагу на шакшуку - яєчню в соусі з помідорів, гострого перцю, цибулі та різних приправ, яка точно стане вашою улюбленою стравою.

Для приготування вам знадобляться такі інгредієнти: помідори великі (2-3 шт.) або помідори пелаті (5 шт.) та сік, перець солодкий (2 шт.), цибуля ріпчаста або цибуля порей (2 шт.), перець чилі (1 шт.), яйця (6 шт.), олія оливкова (2 ст. л.), сік томатний або вода (150 гр.), спеції: зіра, орегано, сіль, перець за смаком, кінза.

Приготування

На невеликій кількості оливкової олії необхідно прогріти орегано та зіру, щоб розкрити аромат спецій. Потім крупно наріжте перець чилі, приберіть з нього насіння і відправте прогріватися разом зі спеціями. Наріжте цибулю, потім перець, також очистивши його від кісточок, і під час процесу додавайте все в сковороду. Очистіть помідори від шкірки і додайте в сковороду разом з водою або томатним соком.

Фото: YouTube / Тетяна Литвинова

Якщо замість свіжих помідорів використовуєте помідори пелаті, додайте також трохи соку. Накрийте кришкою та залиште на дрібному вогні до кипіння. Після чого зробіть невеликі поглиблення в шакшуці та додайте в ці поглиблення сирі яйця, але не накривайте кришкою в жодному разі.

Фото: YouTube / Татяна Литвинова

Після приготування додайте нарізану кінзу та перемішайте. Подавати найкраще з лавашем. Дивіться також рецепт приготування шакшуки на відео:

Найцікавіші новини тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні