Якщо ви не знаєте, чим урізноманітнити свій сніданок, а банальні рецепти сирників і запіканок вам вже набридли, рекомендуємо звернути увагу на шакшуку - яєчню в соусі з помідорів, гострого перцю, цибулі та різних приправ, яка точно стане вашою улюбленою стравою.
Для приготування вам знадобляться такі інгредієнти: помідори великі (2-3 шт.) або помідори пелаті (5 шт.) та сік, перець солодкий (2 шт.), цибуля ріпчаста або цибуля порей (2 шт.), перець чилі (1 шт.), яйця (6 шт.), олія оливкова (2 ст. л.), сік томатний або вода (150 гр.), спеції: зіра, орегано, сіль, перець за смаком, кінза.
Приготування
На невеликій кількості оливкової олії необхідно прогріти орегано та зіру, щоб розкрити аромат спецій. Потім крупно наріжте перець чилі, приберіть з нього насіння і відправте прогріватися разом зі спеціями. Наріжте цибулю, потім перець, також очистивши його від кісточок, і під час процесу додавайте все в сковороду. Очистіть помідори від шкірки і додайте в сковороду разом з водою або томатним соком.
Якщо замість свіжих помідорів використовуєте помідори пелаті, додайте також трохи соку. Накрийте кришкою та залиште на дрібному вогні до кипіння. Після чого зробіть невеликі поглиблення в шакшуці та додайте в ці поглиблення сирі яйця, але не накривайте кришкою в жодному разі.
Після приготування додайте нарізану кінзу та перемішайте. Подавати найкраще з лавашем. Дивіться також рецепт приготування шакшуки на відео:
- Ви колись чули про мексиканську страву тако? Це хрусткі коржі з різною ароматною та пікантною начинкою. Як приготувати цю страву, читайте в нашому матеріалі.
- Також читайте на theLime, які страви можна швидко приготувати на вечерю.
Найцікавіші новини тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.