Свіжий рецепт від Тетяни Литвинової, як ви вже могли зрозуміти, присвячується любителям баклажанів. Бабагануш - чудова закуска, яка прийшла до нас зі східної кухні і прекрасно урізноманітнить ваш щоденний раціон. Що таке бабагануш і як його приготувати, розповідаємо далі.
Одна з легенд говорить, що одного разу домогосподарка забула на плиті баклажани, і вони підгоріли. Її чоловік дуже розсердився, але дружина не розгубилася - почистила овочі від шкірки і подрібнила їх у пасту. Так з'явився бабагануш.
Закуска з баклажанів бабагануш
Для приготування цієї запашної закуски нам знадобляться: баклажани (400 г), кунжут (100 г), вода (50 мл), масло рослинне (20-30 мл), часник (1 зубчик), лимонний сік (2 ст. Ложки), сіль, перець (за смаком), зіра (опціонально). Приготування бабагануш відніме у вас не більше 30 хвилин.
Крок 1: Візьміть добре пропечені баклажани, відокремте від шкірки та хвостика.
Крок 2: Подрібніть у блендері підсмажений кунжут. Додайте воду та знову перебейте консистенцію.
Крок 3: Додайте рослинне масло. Також додайте часник, лимонний сік та зіру. Знову перебейте консистенцію.
Крок 4: Додайте баклажани та мелений перець. Як ви знову могли здогадатися, перебейте консистенцію.
Крок 5: Викладіть отриману масу до посудини, додайте приправи і налийте трохи олії. Смачного!
- Слідкуйте за кулінарією Тетяни Литвинової? Тоді збережіть собі рецепт ідеальної начинки для десертів - як приготувати солону карамель.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.