Напередодні Нового року у всіх господинь дуже гостро стоїть питання - що приготувати на новий рік, щоб не розлютити символ наступного року - білого металевого Бика. theLime вирішив допомогти вам з цим і підібрав три прості рецепти для новорічного меню.
Як відомо, бик - це травоїдна тварина, але це не означає, що на святковому столі повинні бути тільки овочі, фрукти, листя салату і зелень.
Молодих бичків вигодовують молоком, а дорослі особини харчуються сіном, зерном і коренеплодами. Це означає, на новорічний стіл можна поставити різноманітні салати, рагу з овочів, а також гарніри з круп. З молочних продуктів можна зробити смачні десерти, а також урізноманітнити ними салати.
Відзначимо, що в новорічну ніч доведеться відмовитися від страв, основним або додатковим інгредієнтом в яких є яловичина або телятина, тому слід звернути увагу на салати і закуски з куркою, морепродуктами і рибою.
Зелений салат з пекінською капустою
Інгредієнти: капуста пекінська (150-200 г), огірок свіжий (2 шт.), яйця (3-4 шт.), часник (2-3 зубчиків), цибуля зелена, кріп, сметана (150-200 г), сіль.
Приготування:
Крок 1: Овочі та зелень промити під проточною водою, видалити зайву вологу, промокнути паперовими рушниками. Дрібно посікти зелень.
Крок 2: Яйця зварити круто (10 хвилин після закипання). Остудити, почистити, порізати на кубики.
Крок 3: Пекінську капусту й огірки нарізати, додати яйця і зелену цибулю. За бажанням - додати зелений горошок.
Крок 4: Зробити соус: в сметану видавити часник і кріп, посолити і перемішати.
Крок 5: Заправити салат соусом.
Зелений рис
Інгредієнти: рис (1 склянка), зелень (30 г), шпинат (2 ст. л.), оливкова олія (3 ст. л.), часник (1 зубчик), вода (2 склянки), сіль.
Приготування:
Крок 1: На розігрітій сковороді обсмажити на оливковій олії зубчик часнику. Потім його викинути.
Крок 2: Висипати рис, обсмажити його приблизно 2-3 хвилини, потім додати воду, довести до кипіння і накрити кришкою.
Крок 3: Шпинат і зелень промити, можна збити в блендері або нарізати і додати в рис в кінці (за 5 хвилин до готовності). Посолити, перемішати, приправити за смаком.
Молочне суфле
Інгредієнти: молоко 3,2% (1 л), яйця (10 шт.), борошно пшеничне (125 г), вершкове масло (50 г), цукрова пудра (300-400 г), ванільний цукор (1 пакетик).
Приготування:
Крок 1: Виставити молоко, щоб воно нагрілося до кімнатної температури.
Крок 2: Відокремити білки від жовтків.
Крок 3: Змішати борошно і 300 г цукрової пудри, додати вершкове масло і 6 жовтків. Розмішати і поставити на вогонь, потім додати молоко, помішуючи все вінчиком. Довести до кипіння.
Крок 4: Після закипання варити близько 15 хвилин, постійно помішуючи, до загусання.
Крок 5: Зняти з плити, додати ванільний цукор, перемішати, відцідити від грудочок і залишити остигати.
Крок 6: Коли маса майже охолоне, додати 4 жовтки.
Крок 7: Білки від 6 яєць охолодити, збити в тугу піну, додати 2 ст. л. цукрової пудри, продовжити збивати.
Крок 8: Змішати білкову суміш з основною, перемішати.
Крок 9: Форму для суфле змастити вершковим маслом, присипати борошном і 1 ст. л. цукрової пудри. Викласти туди тісто.
Крок 10: Духовку розігріти до 170-180°С. Випікати приблизно 20-30 хвилин до збільшення розміру.
Крок 11: Посипати десерт 1-ю столовою ложкою цукрової пудри.
- Раніше ми розповіли, як приготувати креативні десерти на Новий рік.
- Читайте також на theLime, як і чим урізноманітнити популярний крабовий салат.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.