Лайм

3 пісних страви для столу на Різдво: що приготувати на свято

Чим урізноманітнити меню на свято

Вже 6 січня православні українці зберуться з рідними за одним столом, щоб відсвяткувати Різдво. Як відомо, в цей вечір, у Святвечір, на стіл ставлять 12 пісних страв, а це не завжди настільки просте завдання. theLime пошукав, якими нехитрими та смачними стравами окрім куті доповнити різдвяне меню.

Пісні голубці з рисом та грибами

Для приготування голубців на Різдво нам знадобляться наступні інгредієнти:

  • листя савойської капусти (12-15 шт)
  • рис (0,5 склянки)
  • морква (1 шт)
  • ріпчаста цибуля (1 шт)
  • печериці (300 г)
  • сіль, перець, часник і томатна паста (за смаком)

Фото: Pinterest

Відваріть рис до напівготовності, відкладіть остигати. В цей час поставте на вогонь глибоку каструлю з водою, а поки вона нагрівається, промийте та просушіть листя капусти.

Опустіть капусту в киплячу воду, вийміть через одну хвилину і одразу ж занурте їх в холодну воду.

Додайте до рису терту моркву та дрібно нарізані гриби. Потім викладайте начинку в центр кожного капустяного листа і загортати в конвертики.

Викладіть голубці в каструлю, залийте склянкою води, томатною пастою, додайте порубаний часник, сіль і перець. Тушкуйте голубці до повної готовності, поки вода не википить, а соус не загусне.

Печені яблука з начинкою

Яке ж святкове меню без десертів. Але якщо ви розглядаєте виключно пісні варіанти, тоді варто звернути увагу на печені яблука з нчинкою. Для їх приготування нам знадобляться:

  • великі яблука (4-5 шт)
  • родзинки (100 г)
  • горіхи (на вибір)
  • цукор, кориця, мед (за смаком)

Фото: Pixabay

Промийте яблука, видаліть серцевину та кісточки. Наповніть їх вимоченим заздалегідь родзинками, горіхами, цукром, медом, корицею і помістіть в духовку з температурою 180 градусів на 20-30 хвилин.

Грибна намазки з овочами

Для приготування смачної закуски з грибів візьміть наступні інгредієнти:

  • печериці (300 г)
  • морква (400 г)
  • солоний огірок (1 шт)
  • цибуля (200 г)
  • молоду спаржу або стручкову квасолю (120 г)
  • часник (3 часточки)
  • чорний мелений перець (за смаком)
  • сіль (за смаком)
  • рослинне масло (1/3 склянки)

Фото: Pinterest

Очистіть цибулю та наріжте невеликими кубиками. Гриби можна нарізати довільно. Очистіть моркву і наріжте кружальцями. Спаржу розріжте на чотири частини, а часник - просто дрібно.

Відваріть спаржу в підсоленій воді дві хвилини, промийте під холодною водою. Відваріть до готовності моркву, теж промийте. Відкиньте овочі на сито.

Налийте до сковороди половину масла, обсмажте цибулю та часник до золотистого кольору. Додайте масло, що залишилося, і гриби, готуйте до випаровування рідини.

Додайте відварену моркву, спаржу та дрібно порізаний солоний огірок. Посоліть, поперчіть за смаком. Готуйте близько хвилини, помішуючи.

Подрібніть всі інгредієнти за допомогою блендера. Готову закуску можна подавати разом з хлібом.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні