Лайм

Печемо до свят ароматний Різдвяний пиріг: рецепт і поради

Цей десерт сподобається і дорослим, і дітям

Наближається 6 січня - різдвяний Святвечір, коли за великим столом після першої зірки збереться вся родина. Як правило, в цей вечір готують 12 пісних страв, серед яких голубці, капусняк або борщ, вареники і різдвяний пиріг. theLime вирішив поділитися з вами рецептом десерту, який точно сподобається вашим рідним і близьким.

Інгредієнти для тіста: борошно (1 склянка), цукор (150 г), сметана (4 ст. л.), апельсин (1 шт.), ванільний цукор (1 пакетик), сода (1/2 ч. л.).

Інгредієнти для начинки: вершкове масло (80 г), яблука (2 шт.), апельсин (1 шт.), цукор (4 ст. л.).

Інгредієнти для прикрашання: волоські горіхи, кориця, цукрова пудра, журавлина.

Фото: pixabay.com

Приготування

Спочатку необхідно зробити начинку: взяти яблука, промити, розрізати на половинки, видалити серцевину і нарізати півкільцями. Також порізати помитий апельсин (разом зі шкіркою).

Розігріти з вершковим маслом сковороду, викласти нарізані фрукти разом з цукром, протушкувати на середньому вогні до напівпрозорості.

Далі необхідно замісити тісто. Для нього знадобиться цедра апельсина і м'якоть його половини (її нарізати дрібно, кубиками). У мисці змішати борошно, сметану і цукор, додати соду, ванільний цукор, цедру і м'якоть апельсина.

Фото: pixabay.com

Порада: Для того, щоб бісквіт вийшов повітряним, замість соди краще використовувати розпушувач. Також борошно з розпушувачем слід обов'язково просіяти через сито, це можна зробити навіть кілька разів. Таким чином ми насичуємо борошно киснем, роблячи його більш повітряним, що найкращим чином позначається на якості випічки.

Форму для запікання змастити вершковим маслом, викласти на дно начинку, зверху вилити тісто.

Поставити запікати в розігріту до 200°С духовку приблизно на 40-50 хвилин.

Вийняти з духовки пиріг, дати йому трохи охолонути і викласти на блюдо для подачі, перевернувши начинкою вгору.

Щоб прикрасити пиріг, можна використати будь-які ягоди, горіхи, цукрову пудру, корицю та інші спеції.

Порада: Горіхи найкраще подрібнити в блендері, зробивши таким чином горіхову крихту.

Смачного!

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

12 страв на Святвечір: добірка простих і смачних рецептів

Розповідаємо, які 12 традиційних українських страв треба приготувати на Святвечір - прості рецепти

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами