Лайм

Які супи готують в інших країнах: 3 смачні рецепти для різноманітності

Чим урізноманітнити звичне меню

На вихідних чимало господинь намагаються балувати свою родину незвичними стравами. Якщо ви втомилися від українського борщу або горохового супу, рекомендуємо звернути увагу на супи з країн Європи. theLime підготував для вас три прості рецепти, які зможе повторити навіть кулінар-початківець.

Мінестроне

Мінестроне - страва італійської кухні, легкий суп із сезонних овочів, іноді з додаванням макаронів або рису. Основними інгредієнтами є бобові, цибуля, селера, морква, бульйон і помідори (або томатний соус).

Інгредієнти: часник (5 зубчиків), петрушка (1 пучок), біла квасоля (150 г), томатний соус (500 г), бульйон (1 літр), зелений горошок (100 г), оливкова олія (50 мл), розмарин (1 ч. л.), лавровий лист (1 шт.), ріпчаста цибуля (1 шт.), морква (1 шт.), цибуля-порей (1 шт.), селера (3 стебла), твердий сир (30 г).

Приготування:

Попередньо можна зварити м'ясний бульйон.

Заздалегідь відварити квасолю (окремо від інших овочів).

Всі інші овочі ретельно промити під проточною водою, очистити від шкірки. Порізати цибулю, цибулю-порей, моркву і селеру.

У сотейник влити олію, покласти туди порізані овочі, додати цілі зубчики часнику, лавровий лист, зелений горошок і сухий розмарин. Протушкувати овочі на повільному вогні 15 хвилин.

Додати до протушених овочів томатний соус, бульйон і зварену квасолю, сіль і спеції за смаком. Перемішати і варити ще 15 хвилин.

Перед подачею прикрасити суп зеленню і тертим сиром.

Фото: pinterest.com

Буйабес

Буйабес - страва французької кухні, багатокомпонентний рибний суп, характерний для середземноморського узбережжя Франції. Є оригінальним провансальським рибним супом, найбільш поширений у Марселі.

Інгредієнти: риба (500 г), мідії, креветки, кальмари та ін. морепродукти (400 г), часник (6 зубчиків), чорний перець (5 горошин), картопля (3 шт.), помідор (4 шт.), цедра лимона (1/2 шт.), сухе біле вино (1 склянка), лавровий лист (3 шт.), цибуля (1 шт.), спеції, сіль.

Приготування:

Підготувати рибу і морепродукти - почистити, прибрати кістки, якщо креветки в панцирі, їх також необхідно очистити. Рибу можна окремо зварити або зробити на пару.

Помідори помити, очистити від шкірки, нарізати кубиком.

Картоплю промити, очистити від шкірки.

Часник і цибулю також почистити і дрібно нарубати.

Натерти цедру лимона.

Взяти сковорідку з глибоким дном (або каструлю), нагріти її, на маслі обсмажити до рум'яного стану дрібно нарізані часник і цибулю. Потім додати туди помідори, картоплю, цедру лимона, спеції і лавровий лист. Обсмажити близько 5 хвилин, перемішуючи.

Влити склянку вина і воду (1-2 склянки) і продовжити тушкувати до готовності картоплі (близько 15 хвилин).

Покласти в суп підготовлені морепродукти і рибу, протушкувати їх до готовності.

Подавайте ваш буйабес гарячим.

Фото: pixabay.com

Айнтопф

Айнтопф (букв. "один горщик") - блюдо німецької кухні, що замінює собою першу і другу страви. У цій страві варяться в одній ємності практично всі продукти, які є під рукою.

Інгредієнти: яловичина (400 г), ріпчаста цибуля (2 шт.), морква (1 шт.), картопля (2-3 шт.), печериці (100 г), червона сочевиця (1 склянка), підкопчені мисливські ковбаски (1-2 шт.), брюссельська капуста, брокколі або цвітна (100 г), рослинна олія (2 ст. л.), вода (1,5 л), кмин (2 щіпки), сіль і перець - за смаком, петрушка - для подачі.

Приготування:

Для приготування цього супу знадобиться велика каструля (близько 2-3 л мінімум) з товстим дном.

Сочевицю перебрати, промити в декількох водах.

Яловичину промити, нарізати середніми шматочками величиною в 2-3 см, а потім обсмажити прямо в каструлі з рослинною олією. Помішуючи, гасити близько 8-10 хвилин.

Помити всі овочі.

Почистити і нарізати кубиком цибулю і моркву. Додати їх тушкуватися до м'яса.

Гриби нарізати тонкими пластинками. Коли трохи протушкуються цибуля і морква, додати гриби. Перемішати, додати сіль, кмин і перець.

Залити овочі з м'ясом окропом, довести до кипіння і тушкувати ще 45 хвилин.

Всипати сочевицю, перемішати і варити ще 15 хвилин.

Почистити картоплю, нарізати середнім кубиком, додати в суп разом із мисливськими ковбасками, нарізаними кільцями. Варити ще 15 хвилин.

В самому кінці додати асорті з брокколі, брюссельської та цвітної капусти, проварити ще буквально 3-5 хвилин.

Перед подачею посипати свіжою зеленню.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Які кімнатні квіти влітку варто перемістити в сад: перелік рослин

Які кімнатні рослини необхідно винести з будинку в сад, як правильно вибрати для них місце, а також як за ними доглядати

Хустка замість пояса: стилістка показала модний прийом, який варто спробувати

Інфлюенсерка та стилістка Аліса П'яткова продемонструвала в мережі, як носити шовкову хустку замість пояса, щоб виглядати небанально

Як зробити ефективне добриво для першого підживлення болгарських перців: простий рецепт

Як приготувати підживлення з мінеральних добрив для того, щоб перці після висадки у відкритий ґрунт розвивалися та радували врожаєм