Лайм

Печемо вдома маленькі піци з різною начинкою: 3 рецепти для любителів фастфуду

Які варіації італійського блюда можна зробити

І дорослі, і діти люблять всім відому італійську страву під назвою піца. І якщо ви вже пробували робити піцу на сковороді або з лаваша, пропонуємо вам зробити міні-піци з різними начинками. theLime підібрав для вас рецепти з найсмачнішими поєднаннями.

Для початку замісимо тісто, а далі будемо експериментувати з різними начинками.

Фото: Pixabay

Інгредієнти для тіста: тепла вода (250 мл), цукор (1 ст. л.), сіль (0,5 ч. л.), сухі дріжджі (5 г), борошно (450 г), рослинна олія (30 г) .

Борошно необхідно попередньо просіяти через сито - ця процедура наситить його киснем, щоб у результаті тісто вийшло пишним.

Воду необхідно нагріти - однак вона повинна бути злегка теплою. Температуру води заздалегідь перевірте рукою - в гарячій воді дріжджі загинуть.

Беремо велику миску, виливаємо воду і додаємо дріжджі, потім - рослинну олію, сіль і цукор. Все ретельно перемішуємо.
Додаємо в тісто просіяне борошно - його ми всипаємо поступово, перемішуючи тісто. Потім накриваємо його рушником або харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на 1 годину, щоб воно підійшло.

Застеляємо деко, на якому будемо випікати піци, спеціальним папером.

Після того, як тісто вистоялося, ділимо його на рівні частини. З цієї кількості інгредієнтів має вийти близько 10-14 штук міні-піц.

Потім викладаємо його на пергаментний папір і розкачуємо кожну частину в невелике коло товщиною 3-5 мм.

Тепер приступаємо до начинки.

  • Піца "Маргарита"

Інгредієнти для начинки: томати або томатний соус (200 г), сир моцарелла (225 г), сушений орегано, базилік, сіль, спеції.

Приготування:

Томати перетираємо в блендері, солимо, перчимо. Моцареллу нарізаємо кубиками.

Кожну основу змащуємо перетертими томатами (або готовим соусом), посипаємо сушеним орегано, викладаємо скибочки моцарели і листя базиліка.

Ставимо в духовку і випікаємо при температурі 180-200° С 15-20 хвилин.

Фото: Pixabay

  • Піца "Чотири сири"

Інгредієнти для начинки: сир моцарелла (100 г), сир емменталь або маасдам (100 г), сир горгонзола (або інший сир з блакитною пліснявою, 50 г), сир пармезан (50 г), орегано, спеції.

Приготування:

Емменталь і моцарелу нарізаємо пластинками завтовшки 5-10 мм, пармезан натираємо на дрібній терці. Горгонзолу ріжемо великими шматками.

Розкачане тісто посипаємо сушеним орегано або іншими спеціями за смаком.

Викладаємо нарізану моцарелу, зверху - подрібнений емменталь, потім горгонзолу, а в самому кінці посипаємо тертим пармезаном.

Духовку розігріваємо до максимальної температури - 220-250°С. Випікаємо хвилин 10-15 - весь сир повинен розплавитися, а тісто зарум'яниться.

Перед подачею піцу можна прикрасити свіжим базиліком.

Фото: Pixabay

  • Піца "Шпинат і фета"

Інгредієнти для начинки: фета (400 г), шпинат (150 г), часник (1 зубчик), цибуля (1 шт.), томати (5 шт.), оливки (100 г), томатний соус або паста (200 г) , сіль, спеції.

Приготування:

З фети зливаємо рідину, ріжемо її невеликими кубиками.

Шпинат промиваємо під проточною водою, прибираємо зайву вологу. Можна порвати руками або нарізати.

Цибулю і часник миєму, чистимо від шкірки, часник нарізаємо дрібно, а цибулю - півкільцями.

Викладаємо на розкачане тісто томатний соус, шпинат, цибулю, часник, фету, помідори і оливки.

Посипаємо зверху спеціями.

Розігріваємо духовку і випікаємо при температурі 180-200°С 10-20 хвилин.

Смачного!

Фото: Pixabay

Зазначимо, що ви можете спробувати приготувати ці піци на сковороді, в мікрохвильовці або в мультиварці.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні