І дорослі, і діти люблять всім відому італійську страву під назвою піца. І якщо ви вже пробували робити піцу на сковороді або з лаваша, пропонуємо вам зробити міні-піци з різними начинками. theLime підібрав для вас рецепти з найсмачнішими поєднаннями.
Для початку замісимо тісто, а далі будемо експериментувати з різними начинками.
Інгредієнти для тіста: тепла вода (250 мл), цукор (1 ст. л.), сіль (0,5 ч. л.), сухі дріжджі (5 г), борошно (450 г), рослинна олія (30 г) .
Борошно необхідно попередньо просіяти через сито - ця процедура наситить його киснем, щоб у результаті тісто вийшло пишним.
Воду необхідно нагріти - однак вона повинна бути злегка теплою. Температуру води заздалегідь перевірте рукою - в гарячій воді дріжджі загинуть.
Беремо велику миску, виливаємо воду і додаємо дріжджі, потім - рослинну олію, сіль і цукор. Все ретельно перемішуємо.
Додаємо в тісто просіяне борошно - його ми всипаємо поступово, перемішуючи тісто. Потім накриваємо його рушником або харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на 1 годину, щоб воно підійшло.
Застеляємо деко, на якому будемо випікати піци, спеціальним папером.
Після того, як тісто вистоялося, ділимо його на рівні частини. З цієї кількості інгредієнтів має вийти близько 10-14 штук міні-піц.
Потім викладаємо його на пергаментний папір і розкачуємо кожну частину в невелике коло товщиною 3-5 мм.
Тепер приступаємо до начинки.
- Піца "Маргарита"
Інгредієнти для начинки: томати або томатний соус (200 г), сир моцарелла (225 г), сушений орегано, базилік, сіль, спеції.
Приготування:
Томати перетираємо в блендері, солимо, перчимо. Моцареллу нарізаємо кубиками.
Кожну основу змащуємо перетертими томатами (або готовим соусом), посипаємо сушеним орегано, викладаємо скибочки моцарели і листя базиліка.
Ставимо в духовку і випікаємо при температурі 180-200° С 15-20 хвилин.
- Піца "Чотири сири"
Інгредієнти для начинки: сир моцарелла (100 г), сир емменталь або маасдам (100 г), сир горгонзола (або інший сир з блакитною пліснявою, 50 г), сир пармезан (50 г), орегано, спеції.
Приготування:
Емменталь і моцарелу нарізаємо пластинками завтовшки 5-10 мм, пармезан натираємо на дрібній терці. Горгонзолу ріжемо великими шматками.
Розкачане тісто посипаємо сушеним орегано або іншими спеціями за смаком.
Викладаємо нарізану моцарелу, зверху - подрібнений емменталь, потім горгонзолу, а в самому кінці посипаємо тертим пармезаном.
Духовку розігріваємо до максимальної температури - 220-250°С. Випікаємо хвилин 10-15 - весь сир повинен розплавитися, а тісто зарум'яниться.
Перед подачею піцу можна прикрасити свіжим базиліком.
- Піца "Шпинат і фета"
Інгредієнти для начинки: фета (400 г), шпинат (150 г), часник (1 зубчик), цибуля (1 шт.), томати (5 шт.), оливки (100 г), томатний соус або паста (200 г) , сіль, спеції.
Приготування:
З фети зливаємо рідину, ріжемо її невеликими кубиками.
Шпинат промиваємо під проточною водою, прибираємо зайву вологу. Можна порвати руками або нарізати.
Цибулю і часник миєму, чистимо від шкірки, часник нарізаємо дрібно, а цибулю - півкільцями.
Викладаємо на розкачане тісто томатний соус, шпинат, цибулю, часник, фету, помідори і оливки.
Посипаємо зверху спеціями.
Розігріваємо духовку і випікаємо при температурі 180-200°С 10-20 хвилин.
Смачного!
Зазначимо, що ви можете спробувати приготувати ці піци на сковороді, в мікрохвильовці або в мультиварці.
- Раніше ми розповіли про те, як зробити вдома ніжний крем-суп із сиром і грибами.
- Читайте також на theLime про прості рецепти сніданку до Дня святого Валентина.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.