Лайм

Як приготувати вдома лимонний пиріг: простий і смачний рецепт до чаю

Така страва внесе різноманітність у ваше меню

Якщо ви вже перепробували всі можливі рецепти пирогів, починаючи від знаменитого американського пирога і закінчуючи цибулевим, спробуйте також зробити лимонний пиріг. theLime підібрав для вас найлегший рецепт, на приготування якого у вас піде дуже мало часу.

Інгредієнти: яйця (4 шт.), лимон (1 шт.), борошно (150 г), цукор (100 г), вершкове масло (100 г), сода (0,5 ч. л.).

Фото: pixabay.com


Приготування:

Лимон миємо під проточною водою, видаляємо з нього кісточки і ріжемо на невеликі шматочки. Можна також зрізати з нього шкірку, якщо переживаєте, що він буде гірчити.

Потім беремо блендер і подрібнюємо в ньому лимон до однорідної консистенції.

Розтоплюємо вершкове масло - це можна зробити за допомогою мікрохвильової печі. Далі беремо глибоку миску і збиваємо вінчиком масло з цукром.

Після цього додаємо в суміш всі яйця, продовжуємо збивати вінчиком.

Слідом додаємо лимонну масу в тісто і ще раз добре все перемішуємо.

У самому кінці додаємо просіяне через сито борошно і соду. Перемішуємо тісто.

Також в тісто можна додати для різноманітності родзинки, нарізані сухофрукти та цукати.

Беремо форму для випічки і змащуємо її вершковим маслом. Виливаємо в неї тісто, розрівнюємо за допомогою силіконової лопатки.

Розігріваємо духовку до 180°C.

Ставимо в теплу духовку наш пиріг і випікаємо його приблизно 40 хвилин.

Перед подачею даємо пирогу трохи охолонути. Можна посипати цукровою пудрою або подавати з джемом і варенням.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні