Варення із шишок ще часто звуть "сосновим варенням", адже шишки сосни є головним його інгредієнтом. Таке варення має рожево-коричневий колір і дуже оригінальний медово-смолистий смак. Якщо із сезонних заготовок ви вже встигли спробувати варення із троянди, пропонуємо перейти до шишок. Воно того варте, і справа не тільки у користі.
Для приготування такого варення знадобиться лише 1 кг молодих соснових шишок та 1 кг цукру. Рецепт його приготування також дуже простий.
Як приготувати варення із шишок:
Уважно переберіть соснові шишки, видаліть сміття, хвою та ретельно промийте їх чистою водою. Помістіть до емальованої каструлі та залийте питною водою так, щоб вона повністю закрила шишки.
Закип'ятіть воду та додайте цукор, після чого варіть на маленькому вогні не менше 90 хвилин. Час від часу видаляйте піну.
Готове варення розлийте по гарячих банках. Ознакою готовності буде гарний червонуватий відтінок і легкий запах хвої.
- Читайте також на theLime, як зробити смачне і вітамінне варення з айви з корицею.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.