Лайм

Як закрити смачне варення із соснових шишок: рецепт і поради на сезон

Рецепт сезонної закуски неймовірно простий

Варення із шишок ще часто звуть "сосновим варенням", адже шишки сосни є головним його інгредієнтом. Таке варення має рожево-коричневий колір і дуже оригінальний медово-смолистий смак. Якщо із сезонних заготовок ви вже встигли спробувати варення із троянди, пропонуємо перейти до шишок. Воно того варте, і справа не тільки у користі.

Для приготування такого варення знадобиться лише 1 кг молодих соснових шишок та 1 кг цукру. Рецепт його приготування також дуже простий.

Фото: Pixabay

Як приготувати варення із шишок:

Уважно переберіть соснові шишки, видаліть сміття, хвою та ретельно промийте їх чистою водою. Помістіть до емальованої каструлі та залийте питною водою так, щоб вона повністю закрила шишки.

Закип'ятіть воду та додайте цукор, після чого варіть на маленькому вогні не менше 90 хвилин. Час від часу видаляйте піну.

Готове варення розлийте по гарячих банках. Ознакою готовності буде гарний червонуватий відтінок і легкий запах хвої.

  • Читайте також на theLime, як зробити смачне і вітамінне варення з айви з корицею.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Знищить бур'яни за лічені години: як зробити гербіцид в домашніх умовах

Експерти розповіли, як зробити екологічно чистий засіб від бурянів з солі і оцту

Як вивести запах котячої сечі у будинку: 7 бабусиних порад

Експерти розповіли, як позбутися запаху котячої сечі за допомогою кількох природних засобів