Оладки з кабачка - легке і ніжне блюдо, без якого неможливо уявити літо, сезон свіжих овочів. Правильно приготовані оладки нагадують хрусткі деруни і припадуть до смаку навіть тим, хто не має великої любові до кабачків. Це відмінний варіант сніданку або легкого перекусу. Давайте ж розглянемо рецепт.
Для приготування ароматних млинців з часником нам будуть потрібні наступні інгредієнти: кабачки (700 г), яйця (2 шт), борошно (100 г), часник (2 зубчики), рослинне масло (20 мл), сіль, перець (за смаком), сметана (150 г).
Як приготувати оладки з кабачків:
Промийте кабачки і зніміть з них шкірку. Натріть на крупній тертці, посоліть, поперчіть, ретельно перемішайте і залиште на 30-35 хвилин. За цей час овочі пустять зайвий сік, який можна буде віджати, щоб тісто не було дуже рідким і оладки не розпадається.
В окремій посудині змішайте яйця, видавлений часник і додайте отриману масу до кабачків. Помішуючи додайте до них і борошно.
Налийте на сковороду масло, добре розігрійте. Викладайте на сковороду кабачки і за допомогою ложки приводите в потрібну форму. Обсмажуйте з обох сторін до отримання золотистої скоринки.
При бажанні перед подачею на стіл готові оладки можна викласти на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. Подавайте блюдо зі сметаною. Також його завжди можна прикрасити зеленню за смаком.
- Читайте також на theLime, як приготувати легкий кабачковий торт з помідорами і зеленню - ваші рідні та гості точно оцінять неповторний смак страви.
Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.