Серпень - саме час подумати про домашню консервацію. Серед найбільш популярних заготовок цього періоду - аджика, і рецептів її приготування існує доволі багато. Якщо ви любите гостру їжу і вже встигли закрити кілька банок за абхазьким рецептом, пропонуємо спробувати вірменський варіант закуски.

Для приготування 10-ти півлітрових баночок аджики по-вірменськи знадобляться наступні продукти: помідори (5 кг), часник (1 кг), гіркий стручковий перець (500 г), сіль (за смаком).

Фото: Pixabay

Як приготувати вірменську аджику

Промийте помідори, розріжте їх на частини. Ретельно вимийте перець, видаліть корінці та насіння. Очистіть часник. Подрібніть всі інгредієнти за допомогою м'ясорубки.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Перемішайте отриману масу. Посоліть, спробуйте на смак. Помістіть аджику в емальований посуд і закрийте харчовою плівкою. Дайте їй настоятися протягом 10-12 днів, при цьому не забувайте щодня помішувати. За цей час аджика перебродить і буде готова до зберігання та вживання.

Розкладіть готову аджику по банках і зберігайте в холодильнику.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.