Лайм

Як зробити смачне варення з айви: простий рецепт

Пригостіть близьких і друзів

У кожної господині є свій фірмовий рецепт мармеладу, варення або джему, яким вона часто пригощає рідних. І якщо влітку ви встигли зробити малиновий джем, спробуйте закрити кілька банок ароматного варення з айви. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Інгредієнти: айва (1 кг), цукор (800 г), вода (2 склянки).

Фото: pinterest.com

Варення з айви - рецепт і поради приготування:

Плоди айви промиваємо під проточною водою, за бажанням очищаємо від шкірки. Потім розрізаємо їх навпіл, очищаємо від насіння і місць, де кріпиться плодоніжка. Ці очистки не викидаємо - вони знадобляться під час приготування варення. Ріжемо м'якоть айви середніми, не дуже тонкими шматочками.

Викладаємо їх у каструлю з товстим дном і засипаємо цукром, перемішуємо, щоб вони рівномірно розподілилися. Накриваємо кришкою і залишаємо на кілька годин, можна навіть на всю ніч.

Очистки, що залишилися, складаємо в невеликий сотейник і заливаємо двома склянками води. Ставимо на плиту, доводимо до кипіння і проварюємо на середньому вогні близько 10 хвилин. Потім залишаємо на півгодини, щоб відвар настоявся. Згодом проціджуємо, очистки викидаємо.

Після того, як м'якоть айви постояла з цукром і пустила сік, приступаємо до наступного етапу приготування варення. Заливаємо ці шматочки відваром і ставимо на середній вогонь. Періодично перемішуємо, щоб цукор повністю розчинився. Коли все разом закипить, зменшуємо вогонь і проварюємо близько 10 хвилин. Після цього залишаємо остигати приблизно на 5-6 годин.

Згодом повторюємо ту ж процедуру ще приблизно 3-4 рази: кип'ятимо на слабкому вогні, потім залишаємо настоюватися при кімнатній температурі на кілька годин. Поступово сироп стане більш густим, а шматочки айви - прозорими.

Тим часом підготуємо посуд для варення: банки стерилізуємо на водяній бані, в духовці або мікрохвильовій печі, а кришки кип'ятимо близько 5-10 хвилин.

В останній раз даємо варенню закипіти і розливаємо гарячим у стерильні банки. Герметично закручуємо або закочуємо і перевертаємо догори дном. Накриваємо теплою ковдрою і залишаємо в такому вигляді до повного охолодження. Потім варення з айви можна зберігати при кімнатній температурі, наприклад, у кухонній шафці.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Чому не можна викидати шкаралупу від крашанок: куди її подіти після Великодня

Чому шкаралупу від освячених у церкві яєць не можна викидати, а також куди її можна закопати і як використовувати як добриво  

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Як та де найкраще зберігати паску, щоб вона не ввібрала в себе сторонні запахи, не стала черствою і не покрилася пліснявою 

Як зробити густу і красиву помадку для паски: рецепт із маршмелоу

Як у домашніх умовах приготувати смачну глазур із зефіру маршмелоу, щоб швидко прикрасити домашні паски перед світлою неділею