Розслабитися після важкого трудового дня допоможе улюблений серіал, цікава книга та, звичайно ж, ароматний чай із домашньою випічкою. І якщо ви вже пробували робити сочники з пісочного тіста, приготуйте на дозвіллі булочки з корицею та яблучною начинкою. theLime підібрав для вас простий рецепт.
Інгредієнти для тесту: молоко (225 мл), цукор (75 г), сухі швидкодіючі дріжджі (7 г), вершкове масло (40 г), сіль (3/4 ч. л.), борошно (400 г).
Інгредієнти для начинки: яблука (2 шт.), цукор (30 г), кориця (1 ч. л.).
Приготування:
Молоко злегка підігріваємо – якщо у вас є спеціальний термометр, температура повинна бути близько 40-42°С. Розводимо в теплому молоці дріжджі та додаємо до них цукор. Перемішуємо та залишаємо на 15-20 хвилин, щоб дріжджі почали діяти.
Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовій печі та залишаємо, щоб воно остигло при кімнатній температурі.
Борошно із сіллю просіюємо через сито, щоб наситити його киснем. Висипаємо його в миску, додаємо молочно-дріжджову суміш і розтоплене вершкове масло, все ретельно перемішуємо. Потім замішуємо тісто вручну чи за допомогою кухонної машини. Вимішуємо його доти, доки воно не перестане липнути до рук, а потім формуємо з тіста кулю.
Миску змащуємо рослинною олією, викладаємо в неї тісто, накриваємо чистим рушником або харчовою плівкою і залишаємо приблизно на годину в теплому місці.
Яблука промиваємо в проточній воді, очищаємо від шкірки і вичищаємо серцевину з насінням. Нарізаємо їх часточками.
Тим часом тісто має збільшитись у розмірі приблизно в 1,5-2 рази. Перекладаємо його на робочу поверхню, присипану борошном, і розкочуємо в прямокутник приблизно 30*40 см. Обрізаємо краї та розрізаємо тісто на 8 рівних частин-прямокутників. На кожен із них кладемо 0,5 ч. л. цукру, трохи кориці та збоку часточку яблука. За бажанням на тісті можна зробити надрізи.
Загортаємо тісто з начинкою в рулетик, формуючи таким чином булочки, і кладемо швом донизу. Робимо те ж саме з рештою тіста і начинкою.
Деко для випічки застилаємо пергаментним папером, викладаємо на нього наші підготовлені булочки. Залишаємо їх за кімнатної температури приблизно на 40 хвилин. Перед тим, як відправляти до духовки, можна змастити їх зверху жовтком.
Духовку наперед розігріваємо до 190°С. Випікаємо булочки з яблуками та корицею 20-25 хвилин до рум'яної скоринки. Потім дістаємо і даємо їм охолонути.
Перед подачею булочки можна посипати цукровою пудрою.
- Раніше ми розповіли, як спекти вдома смачний штрудель з маком та яблуками.
- Читайте також на theLime, як приготувати ароматні сіннабони з карамеллю.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.