Під час війни українські знаменитості активно підтримують свій народ: артисти – своєю творчістю, а кулінари – смачними та простими рецептами.
Напередодні світлого свята Великодня Ектор Хіменес-Браво вирішив підняти настрій українцям та поділився легким рецептом Панеттоне, який готував із колегою з шоу "МастерШеф" Ольгою Мартиновською у довоєнні часи. Отже, записуйте!
Інгредієнти для тіста: мука (500 г), цукор (80 г), вершкове масло (250 г), яйця (2 шт.), свіжі дріжджі (22 г), ваніль, тепла вода (120 мл), молочний шоколад шматочками (140 г), рубаний смажений фундук або інші горіхи (100 г).
Інгредієнти для "корочки": фундучне або мигдальне борошно (40 г), цукор (65 г), білок (1 шт.), крохмаль кукурудзяний (10 г).
Приготування:
Приготуйте тісто. Всі інгредієнти, крім шоколаду та горіхів, помістіть у чашу блендера з насадкою гачок та вимішуйте протягом 10 хвилин. Потім додайте наповнювач та вимішуйте ще 2 хвилини. Накрийте вологим рушником і дайте постояти при кімнатній температурі 1 годину 40 хвилин.
Коли тісто збільшиться у розмірі, розкладіть його по формам та відставте ще на 1,5-2 години. Посипте додатково горіхами та шоколадом. Залийте "корочкою". Для її приготування просто змішайте віночком усі інгредієнти.
Духовку розігрійте до 200 С і поставте формочки з тістом на 10 хвилин, потім знижте температуру до 180 С і випікайте ще 30 хвилин (великі Панеттоне) і 20 хвилин (маленькі Панеттоне).
Ектор закликає готувати з любов'ю і поділитися з тими, хто зараз не має можливості зайнятися святковою випічкою.
- Раніше ми розповіли, як приготувати смачну шоколадну паску на сухих дріжджах.
- Читайте також на theLime, як приготувати мармурову паску в шоколадній глазурі.