Баклажани – універсальний компонент, з якого можна приготувати безліч страв. Наприклад, раніше ми розповідали, як з цього плоду зробити баклажанну ікру на зиму. Цього разу theLime підготував не менш смачний рецепт – приготуйте салат Вогник, який точно порадує вас в зимовий період.
Інгредієнти: 6 кг баклажанів, 10 шт (1400 гр) солодкого червоного перцю, 1 гострий перець, 1 склянка (180 гр) часнику, 1 склянка (200 гр) цукру, 1 склянка (250 мл) 9% оцту, 1 ст ложка солі для маринаду, 1 л рослинної олії.
Приготування: овочі помийте і почистіть. Баклажани наріжте кружечками товщиною близько 1 см, посоліть, перемішайте і відставте убік на 1-1,5 год. За цей час баклажани пустять сік, а також з них вийде гіркота. Далі зливаємо сік з баклажанів, після чого обсмажуємо їх на середньому вогні. Після того, як обсмажили всі 6 кг, залиште баклажани охолонути.
Тим часом починайте готувати маринад. Солодкий перець, часник і гіркий перець пропустіть через м'ясорубку. До суміші додайте сіль, цукор і оцет, після чого її необхідно довести до кипіння. Далі обсмажені шматочки баклажанів занурюємо в соус невеликими порціями і складаємо у заздалегідь простерилізовані банки.
Якщо залишився соус, можна долити його в банки зверху. Заповнені банки ставимо у велику каструлю на рушник або спеціальну підставку, заливаємо водою таким чином, щоб рідина не діставала до верху банок на два пальці. Стерилізуємо баклажани 25 хв з моменту закипання води в ємності з банками. Після закінчення стерилізації закручуємо ще гарячі банки кришками, після чого перевертаємо догори дном і даємо охолонути.
- Також приготуйте на зиму лечо з перцем і морквою. Зробити його зовсім нескладно.
- Зробіть пікантний салат із болгарського перцю по-корейськи. theLime підібрав перевірений рецепт.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.