Лайм

Будете щодня збирати кабачки відрами: секрети підживлення від досвідченого городника

Кабачки дуже люблять органічні добрива

Правильне підживлення відіграє важливу роль під час вирощування будь-яких овочевих культур, а особливо корисним буде органічне підживлення – рослина отримує все необхідне для росту, а плоди ростуть екологічно чистими.

Про свої секрети вирощування і підживлення кабачків розповів автор Youtube-каналу "Корисне TV".

Читайте також: Як позбутися білокрилки на капусті без хімії: перевірений метод від досвідченого городника.

За словами городника, він щороку використовує для підживлення три дуже дієві підживлення, які забезпечують щедрий урожай.

"Мої кущі завжди ростуть зеленими, листя в них велике і всі кабачки, котрі утворюються, зав'язуються і виростають", - запевнив автор блогу.

Перед тим, як підживлювати кабачки, він радить плоди, які вже дозріли, зняти і використати в їжу - через декілька днів після підживлення виростуть молоді кабачки і знову буде новий врожай.

"Головний секрет - я використовую тільки органічні добрива, вони безпечні для рослин та людей, а також для бджілок, роблять ґрунт більш родючим. Єдиний мінус - всі мають дуже різкий запах, тому проводити підживлення треба акуратно, щоб розчини не потрапляли на кабачки.

Перше добриво найлегше у приготуванні - я складаю скошені бур’яни у ємність, заповнюючи її на 2/3, а 1/3 заливаю водою. Обов'язково накриваю цю ємність кришкою і настоюю її сім днів, при цьому щодня підходжу до неї і перемішую - це потрібно для пришвидшення процесу бродіння та покращення ферментації. Коли настій вже готовий, беру один літр цього настою і підживлюю ним кабачки", - поділився секретами фермер.

Читайте також: Як правильно поливати помідори, коли на вулиці пекельна спека: секрети досвідченого городника.

За його словами, таке підживлення можна робити протягом усього сезону один раз на два тижні.

"Друге підживлення, котре я також застосовую для кабачків - це настій із коров'ячого посліду. Це по суті той же настій, що із бур'янів, але він більш ферментований, бо ферментація починається у корови у шлунку.

Для приготування підживлення також знадобиться велика ємність, яку потрібно на 1/3 заповнити свіжим коров'ячим послідом, а 2/3 залити водою. Далі потрібно все перемішати, накрити кришкою і настоювати також 7 днів", - розповів городник.

Для підживлення кабачків потрібно 1 л настою, розведеного в 10 л води.

"Третій настій я готую із курячого посліду, він також схожий на два попередніх, але настій з курячого посліду більш насичений фосфором та калієм, хоча у ньому, як і у двох попередніх, в більшості переважає азот. Саме азот дуже потрібен кабачкам. Приготування настою зі свіжого курячого посліду таке ж, як і попереднє підживлення з коров’ячого. 1/3 посліду заливаємо 2/3 води, настоюємо сім днів і поливаємо кабачки з пропорцією 1 л настою на 10 л води", - розповів автор відео.

Читайте також: Урожай будете збирати відрами: городник розкрив секрети вирощування солодкого перцю.

Як наголосив автор блогу, якщо у когось немає свіжого курячого посліду, можна купити вже готовий.

"Зараз у продажу в садових магазинах є сухий курячий послід. Для приготування добрива з нього знадобиться всього одна літрова банка курячого гранульованого посліду, котру потрібно залити 10 л води. Всього за дві години гранули розчиняться, далі ми все перемішуємо і готуємо добриво з розрахунку 0,5 літра настою на 10 л води. Такий курячий послід більш концентрований і я виливаю всього один літр готового підживлення під кущ кабачків", - розповів фермер.

За його словами, всі три підживлення дуже дієві, тож кабачки відразу відчують їхній корисний вплив.

"Якщо у вас є змога приготувати усі три настої, чергуйте їх: спочатку підживіть першим, через 14 днів другим, а ще через 14 днів - третім. Таким чином кабачки будуть отримувати повний спектр макро- та мікроелементів, кущі будуть рости великими і будуть давати великі врожаї", - резюмував городник.

Цікаві новини для вас:

  1. Можна зібрати ще один урожай: посівний календар на серпень.
  2. На листі огірків з'явилися жовті плями: як врятувати врожай від пероноспорозу.
  3. Як врятувати помідори від спеки: терміново зробіть це, щоб не втратити урожай.

Новини партнерів

Читайте також

Як приготувати справжню грузинську аджику - найкращий рецепт

Справжня грузинська аджика - це не та закуска, яку звикли готувати українські господині. Приготуйте гостру приправу за класичним рецептом

Справжній форшмак від шефині одеського ресторану - рецепт легендарної страви

Фудблогерка Валентина Кущ розповіла, як приготувати форшмак за справжнім єврейським рецептом

Як почистити праску від накипу - покрокова інструкція

Експерти розповіли, як почистити праску від накипу - вам потрібен білий оцет і вода