Правильне підживлення відіграє важливу роль під час вирощування будь-яких овочевих культур, а особливо корисним буде органічне підживлення – рослина отримує все необхідне для росту, а плоди ростуть екологічно чистими.

Про свої секрети вирощування і підживлення кабачків розповів автор Youtube-каналу "Корисне TV".

Читайте також: Як позбутися білокрилки на капусті без хімії: перевірений метод від досвідченого городника.

За словами городника, він щороку використовує для підживлення три дуже дієві підживлення, які забезпечують щедрий урожай.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

"Мої кущі завжди ростуть зеленими, листя в них велике і всі кабачки, котрі утворюються, зав'язуються і виростають", - запевнив автор блогу.

Перед тим, як підживлювати кабачки, він радить плоди, які вже дозріли, зняти і використати в їжу - через декілька днів після підживлення виростуть молоді кабачки і знову буде новий врожай.

"Головний секрет - я використовую тільки органічні добрива, вони безпечні для рослин та людей, а також для бджілок, роблять ґрунт більш родючим. Єдиний мінус - всі мають дуже різкий запах, тому проводити підживлення треба акуратно, щоб розчини не потрапляли на кабачки.

Перше добриво найлегше у приготуванні - я складаю скошені бур’яни у ємність, заповнюючи її на 2/3, а 1/3 заливаю водою. Обов'язково накриваю цю ємність кришкою і настоюю її сім днів, при цьому щодня підходжу до неї і перемішую - це потрібно для пришвидшення процесу бродіння та покращення ферментації. Коли настій вже готовий, беру один літр цього настою і підживлюю ним кабачки", - поділився секретами фермер.

Читайте також: Як правильно поливати помідори, коли на вулиці пекельна спека: секрети досвідченого городника.

За його словами, таке підживлення можна робити протягом усього сезону один раз на два тижні.

"Друге підживлення, котре я також застосовую для кабачків - це настій із коров'ячого посліду. Це по суті той же настій, що із бур'янів, але він більш ферментований, бо ферментація починається у корови у шлунку.

Для приготування підживлення також знадобиться велика ємність, яку потрібно на 1/3 заповнити свіжим коров'ячим послідом, а 2/3 залити водою. Далі потрібно все перемішати, накрити кришкою і настоювати також 7 днів", - розповів городник.

Для підживлення кабачків потрібно 1 л настою, розведеного в 10 л води.

"Третій настій я готую із курячого посліду, він також схожий на два попередніх, але настій з курячого посліду більш насичений фосфором та калієм, хоча у ньому, як і у двох попередніх, в більшості переважає азот. Саме азот дуже потрібен кабачкам. Приготування настою зі свіжого курячого посліду таке ж, як і попереднє підживлення з коров’ячого. 1/3 посліду заливаємо 2/3 води, настоюємо сім днів і поливаємо кабачки з пропорцією 1 л настою на 10 л води", - розповів автор відео.

Читайте також: Урожай будете збирати відрами: городник розкрив секрети вирощування солодкого перцю.

Як наголосив автор блогу, якщо у когось немає свіжого курячого посліду, можна купити вже готовий.

"Зараз у продажу в садових магазинах є сухий курячий послід. Для приготування добрива з нього знадобиться всього одна літрова банка курячого гранульованого посліду, котру потрібно залити 10 л води. Всього за дві години гранули розчиняться, далі ми все перемішуємо і готуємо добриво з розрахунку 0,5 літра настою на 10 л води. Такий курячий послід більш концентрований і я виливаю всього один літр готового підживлення під кущ кабачків", - розповів фермер.

За його словами, всі три підживлення дуже дієві, тож кабачки відразу відчують їхній корисний вплив.

"Якщо у вас є змога приготувати усі три настої, чергуйте їх: спочатку підживіть першим, через 14 днів другим, а ще через 14 днів - третім. Таким чином кабачки будуть отримувати повний спектр макро- та мікроелементів, кущі будуть рости великими і будуть давати великі врожаї", - резюмував городник.

Цікаві новини для вас:

  1. Можна зібрати ще один урожай: посівний календар на серпень.
  2. На листі огірків з'явилися жовті плями: як врятувати врожай від пероноспорозу.
  3. Як врятувати помідори від спеки: терміново зробіть це, щоб не втратити урожай.