Лайм

Булочки, які замінять хліб: блогерка розкрила секрет неймовірної хрусткості

А ви знали про цей лайфхак?

Напевно, всі полюбляють смачні і завжди свіжі булочки, які подають у ресторанах. Їх можна знайти і на полицях супермаркетів з випічкою, а європейські пекарні часто продають їх замість хліба. У цих булочок неймовірно хрустка скоринка і вони просто тануть у роті.

Про те, як приготувати булочки до сніданку замість хліба вдома, розповіла фудблогерка Юлія Сенич на своїй сторінці в Instagram.

Читайте також: Турецький пиріг борек: рецепт ситної і ароматної випічки.

Юлія, яка живе в Німеччині, розповіла, що такі булочки вона полюбляє до сніданку, а німці їдять їх на сніданок з вершковим маслом.

"Спочатку я ставилася до цих булочок скептично, поки не оцінила їхні перевагу - таку булочку можна купити одну і з'їсти її відразу. А ще не потрібно нічого різати і кришити", - розповіла блогерка.

Інгредієнти:

  • борошно 500 г
  • сухі дріжджі 5 г
  • сіль 11 г
  • масло 10 г
  • тепла вода 300 мл

Читайте також: Польський яблучний пиріг під меренговою "хмаринкою" - рецепт неймовірно ніжної випічки.

Як приготувати булочки до сніданку

1. В теплу воду всипте дріжджі та сіль, додайте просіяне борошно, а в кінці - м'яке масло. Замішайте трішки липке тісто, яке треба залишити під рушником в теплому місці на 1-1,5 год.

2. Стіл присипте борошном та обімніть тісто, поділіть його на 8 однакових частин і сформуйте кульки. Кожну з кульок розплескайте руками і надайте їм овальну форму.

3. Викладіть булочки на деко, застелене пергаментом, і залиште підходити під рушником ще на 30-40 хвилин.

4. Перед випіканням на кожній булочці зробіть тонкий надріз за допомогою леза і змастіть їх водою.

5. Духовку розігрійте до 220 градусів і на нижнє деко за 10 хвилин до випікання поставте ємність з водою, яка буде випаровуватися.

6. Випікайте булочки у розігрітій духовці 20-25 хвилин.

бов'язково поставте в духовку воду - саме пара утворює на булочках хрустку скоринку", - пояснила блогерка.

Смачного!

Цікаві новини для вас:

  1. Пиріг з лаваша з м'ясом та сиром – простий спосіб приготувати вечерю за 15 хвилин.
  2. Хачапурі на кефірі — суперлегкий рецепт, який завжди вдається.
  3. Як приготувати пиріг-равлик з тіста філо - і смачно, і красиво.

Новини партнерів

Читайте також

Чахохбілі з куркою: простий рецепт смачної грузинської страви

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як смачно приготувати страву грузинської кухні чахохбілі з куркою

Розсада оживе на очах: перевірений спосіб підживлення рослин дріжджами

Городники розповіли, як підживити розсаду - для цього треба використовувати дріжджі

Розсада почне нарощувати коріння з перших днів: що треба додати в ґрунт

Городники дали поради щодо підготовки ґрунту для розсади, щоб змусити її наростити гарне коріння