Лайм

Принц Чарльз оговтався від хвороби і розповів про вплив коронавірусу на літніх людей

71-річний принц Уельський опинився "по інший бік хвороби"

1 квітня принц Чарльз записав відеозвернення, в якому розповів про перенесений коронавірус. 71-річний син королеви Єлизавети II розповів про свої симптоми і допомогу, якої потребують літні люди під час пандемії.

Фото: instagram.com/clarencehouse/

"Нещодавно переживши зараження цим коронавірусом (на щастя, з відносно м'якими симптомами), я перебуваю по інший бік хвороби, хоча все ще дотримуюся соціальної дистанції в рамках загальної ізоляції, - сказав Чарльз. - Це дивний, тривожний і печальний період, коли не можна бачитися зі своєю сім'єю і друзями, коли нормальний перебіг життя порушено. Ми з дружиною постійно думаємо про тих, хто втратив близьких у таких дуже важких і ненормальних обставинах, і про всіх, кому доводиться переносити хвороби та ізоляцію на самоті".

Хоча коронавірусом хворіють люди різного віку, Чарльз підкреслив, що для літніх людей епідемія є особливо небезпечною і важкою. Він закликав сусідів, волонтерів та просто небайдужих людей безкорисливо дбати про тих, хто не може самостійно підтримувати свій побут під час карантину.

Принц Уельський вийшов з ізоляції через тиждень після того, як у нього з'явилися симптоми коронавірусу під час поїздки в заміський будинок в Шотландії. Його дружина Камілла все ще перебуває на карантині, хоча на початку минулого тижня у неї був негативний результат на Covid-19.

Поряд з прем'єр-міністром Борисом Джонсоном, який підтвердив свій діагноз минулої п'ятниці, Чарльз є одним з найвпливовіших людей Великобританії, які перенесли Covid-19. Коли спадкоємцю британського престолу поставили діагноз, новинні агентства припустили, що він міг заразитися від князя Монако Альбера II, у якого інфекцію діагностували 15 березня. Сам Альбер ці чутки заперечує, а також вказує на те, що Чарльз занадто рано вийшов з ізоляції.

"Я думаю, що це трохи авантюрно, якщо можна так висловитися, - сказав він. - Йому поставили діагноз тільки сім днів тому. Якщо у вас позитивний результат тесту, ви повинні залишатися в ізоляції протягом 14 днів. Ви можете бути зі своєю сім'єю або обмеженою групою людей, але ви не можете виходити, ризикуючи здоров'ям інших".

  • ЗМІ повідомляють, що принц Чарльз погодився платити мільйони доларів за безпеку Гаррі і Меган в США. Щедрий батько не залишить сина і його родину без озброєної охорони.
  • Раніше коронавірусом захворів королівський лакей, який близько контактував з 93-річною Єлизаветою II. Швидкі тести на Covid-19 пройшли ще десятки інших службовців, і хоча їхні результати виявилися негативними, близький контакт хворого з літньою королевою викликав серйозну стурбованість.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях