RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Лікарі не бачать сенсу, але нас змусили - мер Тернополя про введення локдауну

Сергій Надал вважає, що школи повинні працювати

Сергій Надал вважає, що школи повинні працювати Сергій Надал Фото: facebook.com/Nadal.Sergij

З 11 січня в Тернополі запроваджено локдаун. Про це заявив мер міста СЕРГІЙ НАДАЛ. В ефірі Апостроф Live на Апостроф TV Надал пояснив, чому Тернопіль був змушений ввести локдаун і розповів, яка у місті ситуація з коронавірусом і що кажуть лікарі про січневий карантин.

- Була інформація про те, що в Тернополі будуть якось карантин обходити. Чи це правда? Яка зараз позиція у вас та міської влади?

- Дійсно, ми намагалися забезпечити життя тернополян після 8 січня в тому ж режимі, який був до введення додаткових обмежень. Ми вважали, що ситуація з захворюваністю в кожному місті різна. У Тернополі вона була далеко не критичною. У нас ішло зменшення кількості хворих – і зареєстрованих, і в лікувальних закладах. Тому ми рекомендували, що діти повинні мати можливість навчатися в школі, оскільки серед дітей мінімальна захворюваність. Так само серед працівників освіти. І ми хотіли рекомендувати суб’єктам господарювання здійснювати свою діяльність.

Але, на жаль, уряд не дослухався до нашого звернення. Все ж таки нас змусили виконувати ці умови локдауну, які єдині по всій Україні.

- Як уряд веде діалог з міськими головами та взагалі з місцевою владою наразі?

- У нас було багато спілкування з різними представниками органів влади. Розуміючи, що можуть бути застосовані засоби впливу і до підприємців, і до керівників освітніх закладів, в результаті яких вони можуть постраждати. Для того, щоб не допускати якоїсь конфронтації в місті, було схвалене рішення дотримуватися тих умов, які вимагає уряд.

- Ви будете вести перемовини зі владою, щоби завершити карантин раніше? Якщо дійсно не буде великої захворюваності, ви будете демонструвати це уряду чи просто дочекаєтеся завершення карантину?

- Звичайно, ми будемо спілкуватися. Ми знаходимося в постійному спілкуванні. Можливо, нас не завжди чують, але завжди діалог іде. Вони чують наші побажання, ми чуємо їхні аргументи. Мені цікаво, чим завершиться цей локдаун, якими будуть його результати.

- А ви чого очікуєте?

- Я більше прислухаюся до думки лікарів та вірусологів, до думки експертів, які працюють в Тернополі. Слухаю їхнє бачення, тому що тут треба чути думку фахівців. На їхню думку, ті заходи, які вводяться зараз, не вплинуть суттєво на зменшення захворюваності. Якби це був повний локдаун – це одна ситуація, якби це був частковий – це інша ситуація. Але на думку лікарів, якогось суттєвого зменшення це не дасть.

- Що місцеві лікарі радять? Що треба робити в Тернополі, аби зменшити захворюваність на коронавірус?

- Те, що робили раніше - дотримуватися особистого режиму гігієни. Це масковий режим, постійне миття рук, використання дезінфекторів.

Треба намагатися не перебувати там, де є скупчення людей. Це обмеження різного роду розважальних заходів, які збирають велику кількість людей.

Читайте також

Запоріжжя залишилося без облради: що відбувається і до чого тут колаборанти

Верховна Рада не розпустила Запорізьку облраду, але відібрала у неї всі повноваження

Якщо не прийде український закон на деокуповану територію, то прийде суд Лінча - екс голова Луганської ВЦА

Сергій Гайдай розповів страшні деталі про життя українців в окупації на Луганщині та вплив виборів Путіна на регіон

Рейтинг міст за абсолютними і відносними показниками допомоги ЗСУ

Опубліковано докладну статистику щодо допомоги Збройним силам та іншим силам оборони місцевою владою