RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Бойовики блокують КПВВ у Щасті і Золотому, люди вкрай незадоволені - голова Луганської ВЦА Сергій Гайдай

Сьогодні люди можуть користуватися тільки КПВВ в Станиці Луганській

Сьогодні люди можуть користуватися тільки КПВВ в Станиці Луганській КПВВ в Щастя готове, але не працює Фото: novosti.dn.ua

У Луганській області працює лиш один контрольний пункт в'їзду-виїзду, який знаходиться у Станиці Луганській. Що стосується КПВВ у Щасті і Золотому, то бойовики блокують їх роботу. Про те, чому працює лише один КПВВ з ОРДЛО на Луганщині і коли можуть запрацювати інші, в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповів голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації СЕРГІЙ ГАЙДАЙ.

- Як зараз працює перехід у Станиці Луганській та що роблять на заблокованому КПВВ у Щасті?

- Працює лише Станиця Луганська. Тільки там люди можуть перетинати КПВВ. Станиця працює в штатному режимі, як і раніше. Єдине що, через пандемію у нас зараз КПВВ перетинає менше людей.

Щастя та Золоте заблоковані. Поки що там не дають можливості переходити.

- Це якось пояснюють? Чи, можливо, нашій стороні якось кричать, чи людям кажуть, чому вони їх не пускають? Це ж треба якось пояснити.

- Ви знаєте, всі пояснення знаходяться в зоні відповідальності тих домовленостей, які проходять на тристоронній контактній групі. Ми зі свого боку виконали всі умови.

Всі бачили, що ми в Щасті побудували першу сервісну зону – сучасну, чудову, з усім набором сервісних послуг. Ми готові відкритися хоч сьогодні, якщо буде добро представників окупованої території. Але поки що вони знаходять будь-які підстави для того, щоб не відкриватися. Все, що завгодно.

- Вони якось говорять про те, що, можливо, вони б і відкрили пункти пропуску, але поки Кремль не дасть добро, ніхто нічого робити не буде?

- Так не говорять. Це ми можемо читати поміж рядків. А офіційно, звісно, такої інформації нам не надають.

Хоча я вам можу сказати, що ООН передавала гуманітарні вантажі. Не такі, як передає Російська Федерація – зі зброєю – а з гуманітарною допомогою. Наші прикордонники оглядали ці вантажі. Там дійсно товари гуманітарного призначення для людей. І гуманітарний вантаж ООН проїжджав.

Коли до нас приїжджав президент Володимир Зеленський та президент ЄС Шарль Мішель, то днем раніше 11 машин перетнули лінію розмежування і відвезли гуманітарний вантаж.

- Як неокупована Україна допомагає людям, які застрягають на КПВВ? Чи є можливість, наприклад, допомогти людям, які застрягли на окупованій частині?

- Допомогу якого плану ви маєте на увазі? Якщо треба якийсь медичний супровід, то він надається. Там працюють ФАПи, амбулаторії, неподалік є лікарня. Там працює Червоний Хрест, постійно знаходяться медичні працівники.

Тобто якщо є якась проблема, є швидка допомога, яка може відвезти до найближчої лікарні чи на місці надати якусь допомогу, якщо людина не потребує амбулаторного лікування.

- А чи є якась допомога з оформленням документів?

- У нас затримки немає.

- А як люди реагують на те, що вони змушені їхати лише на одне КПВВ, а інші пункти пропуску не відкриті? Як вони це сприймають? Кому вони дорікають у такому разі?

- Звісно, що люди незадоволені. Але їхні дорікання стовідсотково звучать не на нашу адресу. Вони бачать, що ми готові. Вони бачать чудову сучасну сервісну зону та всю інфраструктуру, побудовану в Щасті.

До речі, ми плануємо таку сервісну зону побудувати цього року і на Станиці Луганській, і на Золотому. Ми готові на сто відсотків.

Ще раз говорю: якщо сьогодні чи завтра на ТКГ буде ухвалене рішення, що ми можемо відкривати КПВВ у Щасті та Золотому, ми їх відкриємо своєчасно, як і буде домовлено.

Читайте також

Запоріжжя залишилося без облради: що відбувається і до чого тут колаборанти

Верховна Рада не розпустила Запорізьку облраду, але відібрала у неї всі повноваження

Якщо не прийде український закон на деокуповану територію, то прийде суд Лінча - екс голова Луганської ВЦА

Сергій Гайдай розповів страшні деталі про життя українців в окупації на Луганщині та вплив виборів Путіна на регіон

Рейтинг міст за абсолютними і відносними показниками допомоги ЗСУ

Опубліковано докладну статистику щодо допомоги Збройним силам та іншим силам оборони місцевою владою