В Криму українське на кожному кроці, слово "Дякую" викликає масу позитиву - російський поет Орлуша

Російський поет про Крим після анексії

Фото: twitter.com/penshark

Російський поет АНДРІЙ ОРЛОВ (ОРЛУША) не визнав анексію Криму і неодноразово повторював, що півострів належить Україні, хоча така позиція загрожує порушенням кримінальної справи проти нього в РФ. В інтерв'ю "Апострофу" він розповів про настрої кримчан та одну серйозну поразку України на півострові.

Мені доводиться спілкуватися з кримчанами постійно. Діапазон, як ви розумієте, величезний – від "Путін – наше все, врятував від кривавих бандерівських фашистів" до людей нормальних і адекватних, яких там явна меншість.

У Криму сьогодні все українське принишкло, зіщулилося, залякано й забито. Але воно є на кожному кроці. Знаєте, як в дитинстві, на старій парковій лавці колупнеш нову червону фарбу, а під нею – яскравий попередній колір – жовтий, наприклад. Я в останній приїзд у магазинах, на ринку, в кафе говорив з людьми тільки українською (як можу), так у відповідь бачив лише посмішки, і відповідали всі теж українською, не замислившись, не соромлячись оточуючих. Навіть моє "дякую" зі смішним для вас московським акцентом викликало масу позитивної реакції.

І ще: навіть "вата-ватна", таксист, який був у проросійській самообороні, почавши зі стандартного "Слава Богу, ми тепер в Росії", сумнішає, коли розмова переходить на економіку, ціни, курортний сезон. І каже: "Сьогодні, можливо, і по-іншому би проголосували. Дружина – росіянка, але тепер за хохлів, удома у вишиванці ходить, а що купити треба – до Херсона її вези!.."

Але, на превеликий жаль, думаю, що навіть чесний, проведений за українськими законами і з будь-якими міжнародними спостерігачами референдум дав би результат на користь Путіна і РФ. Потрібно визнати, що Україна зазнала в мізках кримчан дуже важкої поразки, виявившись не готовою до масованої пропагандистської атаки. Окупація свідомості не менш страшна, ніж анексія території. Людей реально змогли налякати, і вивітрити цей страх буде дуже важко, у багатьох випадках – неможливо.

Повний текст інтерв'ю читайте на "Апострофі" найближчим часом

Читайте також

У Путіна провал з 9 травня, росіяни шукають нову сакральну дату - нацгвардієць Андрій Отченаш

Нацгвардеец Андрей Отченаш рассказал, что происходит возле Часова Яра и какие потери россиян

Великодня хода: яка погода буде у святкові вихідні

В пасхальные выходные погода в Украине будет умеренной - сильная жара спадет, и во многих областях пройдут дожди, местами грозы

Автівки підскочать в ціні? Депутати придумали покращення для українців

Торговля подержанными автомобилями в Украине через автосалоны поможет упростить процедуры, но машины, скорее всего, подорожают