Сутички в центрі Києва і сумна новина зі світу тварин: топ-10 найбільш цікавих фото місяця

"Апостроф" слідкував за найцікавішими подіями березня

Фото: УНІАН

Березень 2018 року розпочався із зіткнень: силовики знесли наметове містечко під Верховною Радою, яке стояло там ще з осені. Прихильники Міхеіла Саакашвілі пізніше відповіли на це, розібравши на частини металеві конструкції на Майдані Незалежності під час чергового Маршу за імпічмент президента.

У день 8 березня у столиці пройшов Марш за права жінок, головним гаслом акції стало: "Я тобі не дорогенька". Ця фраза стала популярним хештегом після того, як президент Петро Порошенко під час прес-конференції звернувся до однієї з журналісток, назвавши її "дорогенька".

Найрезонанснішою політичною подією цього місяця можна назвати арешт народного депутата, колишньої ув'язненої Кремля Надії Савченко, яку ГПУ звинуватила в організації терактів у центрі Києва. Савченко знаходиться під вартою до з'ясування всіх обставин справи в суді.

У світі спорту головною подією стала Паралімпіада-2018. Ігри в Пхьончхані пройшли для української команди під девізом "ані дня без медалей". За дев'ять днів українські спортсмени вибороли 22 медалі – 7 золотих, 7 срібних та 8 бронзових.

У шоу-бізнесі значущою подією стала 90-а церемонія вручення нагород Американської кіноакадемії Оскар. Так, найкращим фільмом була визнана картина "Форма води", найкращим актором – Гері Олдман ("Темні часи"), акторкою – Френсіс МакДорманд ("Три білборди під Еббінгом, Міссурі").

У березні Міносвіти України вразило фотографіями буднів українських дослідників на антарктичній станції "Академік Вернадський".

Сумною новиною у світі тварин стала смерть останнього самця білого носорога на Землі. 45-річний носоріг на ім'я Судан помер на території заповідника в Кенії.

Також стривожила зооактивистів ситуація з перелітними птахами, які занадто рано повернулися з теплих країв і потрапили в "сніговий полон" на Прикарпатті. Через сніговий покров і холод лелекам було нічим харчуватися. Небайдужі місцеві жителі стали допомагати замерзаючим птахам.

Під кінець місяця інформпростір сколихнула новина про смертельну пожежу в торговому центрі російського міста Кемерово. У трагедії загинуло 64 особи, в тому числі 41 дитина.

"Апостроф" зібрав найяскравіші фото березня.

1. Знесення наметового містечка під Верховною Радою

Фото: УНIАН

2. Снігові будні українських вчених в Антарктиці

Фото: Facebook Міністерство освіти і науки України

3. У Лос-Анджелесі вручили премію Оскар

Сем Рокуелл - краща чоловіча роль другого плану, Френсіс МакДорманд - краща жіноча роль, Еллісон Дженні - найкраща роль другого плану, Гері Олдман - краща чоловіча роль Фото: EPA/UPG

4. Акція за права жінок "Я тобі не дорогенька"

Фото: Олександр Гончаров / Апостроф

5. Паралімпійська збірна України успішно виступила в Пхьончхані

Переможці естафети з головним паралімпійцем України Валерієм Сушкевичем Фото: facebook.com/sushkevych.valerii.mykhailovych

6. Прихильники Саакашвілі знесли конструкції на Майдані

Фото: Олександр Гончаров / Апостроф

7. Перелітні птахи потрапили в "сніговий полон" в Україні

Фото: Галина Марунчак

8. Смерть останнього білого носорога на Землі

Фото: Ami Vitale—National Geographic Creative

9. Верховна Рада дала згоду на арешт Надії Савченко

Фото: Олександр Гончаров / Апостроф

10. Пожежа в Кемерові

Фото: EPA/UPG

Читайте також

Заробітчани у Європі, пенсія в Україні: як працюватиме новий закон

Украинцы смогут включать годы работы за границей в общий страховой стаж, нагрузка на бюджет вырастет

Аномальний травень: яка погода буде в останній місяць весни

Апрель подарил Украине много температурных рекордов, так что с интересом ждем сюрпризов от последнего месяца весны

Зброя із США допоможе Україні відбити наступ росіян і навіть більше - воєнний аналітик Марк Войджер

Влияние американской помощи на фронт будет ощутимо, но еще больше Украине нужны замороженные активы РФ