Через Україну пройде потужний атмосферний фронт: яка погода буде у вихідні

Синоптики прогнозують похолодання найближчими днями

Фото: objectiv.tv

Перший місяць зими вже перетнув екватор. Щоправда, по-справжньому міцних зимових морозів в Україні ще не було. Чи чекати різкого зниження температури вже у вихідні, і якою буде ситуація з опадами - дізнавався "Апостроф".

За даними Укргідрометцентру, у суботу, 18 грудня , на заході країни очікуються снігопади. Щоправда, опади не будуть рясними. На решті території буде похмура, але суха погода.

"На вихідних погода буде нестійкою. Опади випадатимуть у більшості регіонів у вигляді снігу та мокрого снігу. Температура буде від 2 тепла до 4 градусів морозу вночі, а вдень близько 0 градусів, тому цей сніг буде мокрим і танутиме. Щоправда, з наступного тижня очікується суттєве зниження температури і більше снігових днів. У Карпатах температура буде стабільна: 3-8 градусів морозу і там сніговий покрив збережеться", - пояснила "Апострофу" синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха.

У суботу найтепліше буде на півдні. Вночі стовпчики термометрів покажуть від 1 градуса морозу до 1 градуса тепла, а вдень очікується від 1 до 3 градусів із позначкою "плюс".

Дещо прохолодніше буде на заході: від 0 до 2 градусів тепла як вдень, так і вночі.

На решті території буде від 1 градуса тепла до 1 градуса морозу як уночі, так і вдень.

У неділю, 19 грудня , снігопади накриють захід, північ, центр та схід. Сухо, але похмуро буде лише на півдні.

Крім того, у неділю значно посилиться вітер.

"З північного заходу проходитиме потужний атмосферний фронт. Він пов'язаний із циклоном, який знаходиться на північному сході від території України, ось його фронтальна система і переміщатиметься, починаючи з північно-західних областей і протягом дня зміщуватиметься на північ. Це буде супроводжуватися поривами вітру 15-20 метрів за секунду, а в Карпатах може бути навіть 25-30 метрів за секунду", - наголосила Птуха.

У південних регіонах буде від 0 до 2 градусів морозу вночі та 1-4 тепла вдень.

У центрі, на сході та заході вночі стовпчики термометрів покажуть 0 до 3 градусів морозу, а після сходу сонця очікується від 0 до 3 градусів тепла.

На півночі вночі буде від 1 до 3 градусів морозу, а вдень – від 1 морозу до 1 тепла.

У понеділок, 20 грудня , температурна картина практично не зміниться. Снігопади пройдуть практично на всій території, крім Миколаївської та Одеської областей.

Читайте також

У Путіна провал з 9 травня, росіяни шукають нову сакральну дату - нацгвардієць Андрій Отченаш

Нацгвардеец Андрей Отченаш рассказал, что происходит возле Часова Яра и какие потери россиян

Великодня хода: яка погода буде у святкові вихідні

В пасхальные выходные погода в Украине будет умеренной - сильная жара спадет, и во многих областях пройдут дожди, местами грозы

Автівки підскочать в ціні? Депутати придумали покращення для українців

Торговля подержанными автомобилями в Украине через автосалоны поможет упростить процедуры, но машины, скорее всего, подорожают