Є замовлення, але ми не боїмося: Аміна Окуєва називала тих, хто хотів її вбити

Аміна Окуєва говорила, хто може готувати замах на неї та її чоловіка

Аміна Окуєва Фото: inforesist.org

inforesist.org

Чеченка з українським паспортом і боєць АТО Аміна Окуєва, яку було вбито під Києвом у понеділок, 30 жовтня, раніше говорила про те, хто може бути зацікавлений у її смерті, називаючи російські спецслужби та формування, підконтрольні главі Чечні Рамзану Кадирову. Про це Окуєва заявляла в інтерв'ю "Апострофу", яке було опубліковане в травні, незадовго до замаху на неї та її чоловіка Адама Осмаєва, що сталося у Києві в червні.

Наводимо фрагмент розмови.

- Раніше в інтерв'ю ти не раз говорила, що він (чеченський президент Рамзан Кадиров, - "Апостроф") вважає тебе і твого чоловіка (Адама Осмаєва, командира батальйону імені Джохара Дудаєва, що бере участь в АТО) особистими ворогами, і що у вас є серйозні підстави побоюватися за власні життя...

- Так, у нас постійно буває якась інформація про те, що і з боку російських спецслужб, і з боку кадирівських формувань є замовлення на замах на наше життя. Тому, звичайно, ми завжди насторожі, не розслабляємося, завжди намагаємося один одного прикривати, завжди озброєні. Якось так.

- А після того, як в самому центрі Києва в упор розстріляли російського екс-депутата Дениса Вороненкова – який теж, здавалося би, був насторожі – не страшно?

- Ні, не страшно. Ми віримо в те, що у кожної людини визначена її доля і термін її відходу. Ми дійсно щиро в це віримо. Можливо, людина не доживе і до року, а їй на голову цеглина впаде, а людина, яка все життя зазнає небезпеки, усе свідоме життя перебуває на фронті, у якихось гарячих точках, може дожити до глибокої старості й померти у своєму ліжку.

У ісламі є такий вислів: "Прив'яжи верблюда, а потім сподівайся на Аллаха". Це говорить про те, що потрібно вживати якісь заходи. І ми їх вживаємо. Я ж кажу, ми не розслабляємося ніколи, де б ми не знаходилися. Але при цьому ми не боїмося. Страх – це те, чого вони хотіли б досягти.

Нагадаємо, в результаті обстрілу авто під Києвом 30 жовтня Аміну Окуєву було вбито, її чоловіка Адама Осмаєва - поранено.

Читайте також: Росія намагається розхитати Україну за чеченським сценарієм - Аміна Окуєва

Читайте також

Хвиля підліткових самогубств в Україні: як врятувати наших дітей

Рассказываем о причинах подростковых самоубийств, которых сейчас в Украине стало больше - и как их остановить