RU  UA  EN

Четвер, 4 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.40
Суспільство
Погляд

Що примітно в історії з російським ударом по аеродрому в Миргороді

Орлан 10 Орлан 10 Фото: wikipedia.org

Учора противник завдав ракетного удару по аеродрому Миргород балістичними ракетами "Іскандер-М" з касетними бойовими частинами. Нашою стороною визнано ураження військових літаків на аеродромі.

Що примітно в цій історії: ворожий безпілотник 3 години висів над аеродромом на висоті близько 5 км. Передавав "картинку" на відстань щонайменше 150 км (що саме по собі - серйозне досягнення), випромінював радіосигнал, і його "змалювали".

Щонайменше за годину до удару в мережі з'явилася інформація про безпілотник. За цей час "Іскандер" виїхав на позицію, розвернувся і завдав удару. Чому за цей самий час не було проведено евакуацію авіатехніки з аеродрому підскоку - це велике (болюче) питання.

Учора ж президент знову заявив, що нам не вистачає далекобійної зброї (просив ATACMS) для нанесення ударів по ворожих аеродромах, на яких базуються бомбардувальники-носії КАБів (тільки за минулий місяць противник застосував понад 800 КАБів).

А позавчора Сметанін (гендиректор "Укроборонпрому") вкотре заявив, що в Україні налагоджено серійне виробництво далекобійних дронів із дальністю понад 1000 км. Налагоджено - факт, українські дрони і до Татарстану долітають. Але до чого тут "Укроборонпром"? І чому, якщо налагоджено виробництво, ці дрони не використовуються для атак по ворожих аеродромах?.. Адже вони мають бути значно дешевшими та доступнішими за американські ракети.

Це все питання стратегії, тактики й елементарної управлінської логіки. Як і виведення авіатехніки з-під удару.

Джерело: t.me/kasjanovcom/2574

Читайте також

Хвиля підліткових самогубств в Україні: як врятувати наших дітей

Розповідаємо про причини підліткових самогубств, яких зараз в Україні побільшало - і як їх зупинити