RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Коронавірус у вагітної під Києвом: медики прийняли дивне рішення по немовляті

У середу, 25 березня, вагітна жінка з міста Ірпінь з позитивним тестом на COVID-19 народила здорового хлопчика, проте на другу добу після пологів дитину віддали родичам, а мати залишилась в боксі інфекційної лікарні.

Про це повідомляє "Українська правда. Життя".

За словами головного лікаря Білоцерківського пологового будинку, де відбулися пологи, Анатолія Бондара, таке рішення було прийнято, бо "мати - хвора, а дитина - здорова".

"Мати знаходиться в боксі інфекційної лікарні. Ви хочете, щоб я поклав туди дитину? Немовля обстежать на 5-7 день. Якщо дитина не інфікована, вона залишиться здоровою. Якщо інфікована, то зможе бути з матір'ю. Такі настанови епідеміологів та вірусологів", - сказав лікар.

На питання, якими саме настановами та протоколами керувалися в прийняті цього рішення, Анатолій Бондар відповідати відмовився.

Проте за рекомендаціями ВООЗ, жінка з підтвердженим діагнозом на COVID-19 може перебувати з дитиною в одній кімнаті, практикувати контакт шкіра до шкіри, та годувати немовля грудьми, якщо має таке бажання.

Але для цього вона має дотримуватись таких правил:

  • стежити за респіраторною гігієною під час годування та носити маску, якщо вона є;
  • мити руки до та після спілкування з дитиною;
  • регулярна дезінфікувати поверхні, до яких торкається.

Чітких рекомендацій від Міністерства охорони здоров'я, як діяти в такій ситуації, немає.

Практику розділеного перебування мами й дитини практикували в Китаї.

Як повідомляв "Апостроф", в Ірпені, де коронавірус зафіксували у вагітної жінки, комунальні служби провели дезінфекцію в будинку, де жила хвора.

Нагадаємо, що станом на 12:00 27 березня в Україні зафіксували 238 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу COVID-19.