RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Лукашенко перекидає війська через бригади НАТО поблизу кордонів Білорусі

Президент Білорусі Олександр Лукашенко зазначив нарощування збройного компонента в сусідніх Польщі та Литві, на території яких проводяться військові навчання НАТО.

Про це він заявив на нараді в Центрі стратегічного управління в Міністерстві оборони Білорусі, пише БЕЛТА.

Лукашенко розповів, що не реагувати на це він не може. Крім цього, за його словами, білоруських військових це теж турбує.

"Мене більше хвилює ситуація, яка розгортається на території сусідніх з нами держав - Польщі та Литві. Там, як вам відомо, проходять військові навчання натовських військ. Це теж було б нічого, але йде ескалація і нарощування збройного компонента на цих територіях. Не бачити це, спокійно за цим спостерігати ми, звичайно, не можемо. І коли рано вранці я розмовляв і слухав доповідь начальника Генерального штабу, я помітив: наших військових також турбує ця проблема", - заявив Олександр Лукашенко.

У зв'язку з цим, Лукашенко хоче перекинути війська.

"Тому я попрошу додатково, оскільки напружена ситуація на західних кордонах, перекинути повітряно-десантну бригаду з Вітебська в Гродно", - заявив він.

Також, Олександр Лукашенко висловився щодо завдань, що стоять перед бригадою в Бресті: "Подякую вам за те, що ви в Брестському регіоні працюєте і порядок там підтримуєте. Нехай в Бресті ця наша десантно-штурмова бригада залишається і працює у взаємозв'язку з прикордонниками для стабілізації ситуації на південному заході".

Як писав "Апостроф", президент Білорусі Олександр Лукашенко після розмови з головою Росії Володимиром Путіним заявив, що РФ за першим запитом надасть всебічну допомогу щодо забезпечення безпеки Білорусі в разі зовнішніх військових загроз.